ETA DEIXA LES ARMES
Especials 21/10/2011

Tony Blair saluda el gest d'ETA que posa fi a “l'últim enfrontament armat a Europa”

L'exprimer ministre britànic felicita Rubalcaba i Zapatero, i insta el futur govern a iniciar els contactes pert abordar la qüestió de les víctimes d'ETA, però també de presos i exiliats. Ofereix la seva ajuda en el procés

Ara
1 min

BarcelonaL'exprimer ministre britànic Tony Blair ha emès un comunicat aquest divendres en què dóna la “benvinguda” amb “gran satisfacció” al cessament “històric” de l'activitat armada d'ETA, que acaba amb “l'últim enfrontament armat d'Europa”. Després de rendir “homenatge a la valentia i determinació dels espanyols que no s'han deixat intimidar per la campanya terrorista”, celebra que l'únic guanyador és la democràcia.

Blair també es refereix a la seva “experiència” a Irlanda del Nord per destacar la dificultat del procés, i ha felicitat Zapatero i Rubalcaba, però no ha esmentat José María Aznar, amb qui va compartir croada antiterrorista després de l'atemptat de l'11-S. “ETA ha respost positivament a la crida dels líders internacionals a Sant Sebastià aquesta setmana”, destaca l'exprimer ministre britànic.

Abordar les conseqüències del conflicte

Per Blair, “igual que a Irlanda del Nord, ara és necessari per fer front a les conseqüències del conflicte per les converses sobre l'entrega de les armes, la desmobilització d'ETA, dels presos i exiliats”. Però no oblida a les “víctimes tràgiques de la violència”, a qui “insta a compensar”. L'exprimer ministre considera que li tocarà al pròxim govern espanyol assumir la “càrrega de les conseqüències del conflicte”. “La pau a Espanya és crucial per a la UE i la comunitat internacional”, i ja s'ha ofert a “ajudar” en el que calgui. “L'últim enfrontament armat a Europa ha acabat. Hem d'acollir tots això i treballar junts per fer la pau irreversible ", conclou.

stats