Contingut patrocinat
Especials 02/12/2022

Torna el Festival de la Infància més autèntic

Se celebra de nou al recinte de Montjuïc per Nadal, recuperant l’essència de sempre i amb els Jocs Olímpics de Barcelona com a grans protagonistes

3 min
Els treballs manuals, un clàssic del Festival de la Infància

Del 27 al 31 de desembre torna al recinte de Montjuïc el Festival de la Infància, una cita imprescindible de les festes de Nadal per a les famílies, que aquest any aposta per recuperar la seva essència de tota la vida. Es tracta de l’esdeveniment nadalenc de lleure familiar més gran de Barcelona i un dels més veterans de Catalunya, amb 60 edicions.

Enguany el saló, que recupera el seu nom i la seva essència originals, tindrà com a tema central la commemoració del 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i inclourà 40 activitats relacionades amb l’esport, la bona alimentació, la creativitat, la ciutat i la cultura, de les quals podran gaudir els infants a partir de 3 anys. "En aquesta nova edició la idea és tornar a allò que era i representava per a les famílies el mític Festival de la Infància de tota la vida –explica la seva directora, Anna Ventura–, el que portem al cor, pel qual gairebé tots vam passar quan érem petits. Busquem recuperar que sigui un saló divertit, amb moltes activitats on les famílies puguin passar una estona molt agradable".

Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events, el Festival de la Infància oferirà als nens i nenes i les seves famílies un espai inclusiu de diversió i entreteniment amb propostes que fomenten els hàbits de vida saludable i valors com la solidaritat, el civisme, la creativitat i el respecte a la diversitat i al medi ambient. Coincidint amb Anna Ventura, la presidenta de l’esdeveniment, Núria Basi, assegura que aquest any volen recuperar "les arrels del Festival de la Infància de sempre, divertit, apassionant i sorprenent que encara recorden moltes generacions de barcelonins i barcelonines que acudien a la Fira per compartir un temps de lleure especial en família". El valor afegit d’aquesta edició serà aquest caràcter commemoratiu, pel qual es proposa a la canalla recuperar l’esperit que va viure la ciutat ara fa 30 anys, durant la celebració dels Jocs Olímpics. En aquest sentit, la directora del festival apunta que "s'han aglutinat totes les activitats que hi haurà al festival sota el paraigua d’aquesta celebració i s'ha estructurat el programa a partir de cinc branques: l’esport, la bona alimentació, la creativitat, la ciutat i la cultura, que seran els principals eixos de la quarantena d’activitats que s’organitzaran amb la col·laboració de diferents empreses i entitats de la ciutat". Ventura destaca, per exemple, "la presència de la Sagrada Família, que farà un taller de vitralls on podrem veure la transformació urbanística que va viure la ciutat per als Jocs, i la de la Fundació Ametller, que organitza un divertit circuit per a nens i nenes que combina entrenament i alimentació saludable". 

Una cita molt esportiva

La programació, doncs, està pensada perquè la infància s'apropi al món de l'esport i a la vida saludable de manera divertida. Així, hi haurà propostes relacionades amb el futbol, el bàsquet, l’atletisme, el ciclisme i el golf, a més de noves disciplines olímpiques com el break dance. La pràctica d’exercici es vincularà amb el tema de l’alimentació saludable, amb tallers de cuina i de consum responsables i jocs per aprendre a menjar sa. Pel que fa a l’àmbit de la creativitat, es faran tallers i sessions de manualitats de tota mena lligats a la ciutat, però també hi haurà espai per a les activitats culturals i musicals. "Tindrem una programació musical continuada en un escenari, amb artistes de renom com Dàmaris Gelabert o La Tresca i la Verdesca. A més, recuperem la presència de la Guàrdia Urbana i els Bombers, cosa que ens demanaven molt les famílies. I també vull destacar el fet que disposarem d’una zona de calma", destaca la directora del festival.

Un festival accessible per a totes les famílies

El Festival de la Infància ocuparà la plaça de l’Univers i el Palau 2 del recinte de Montjuïc i s’hi podrà accedir en dos torns a escollir: de matí (de 9 h a 15 h) o de tarda (de 16 h a 21 h) per regular l’afluència de públic. El preu de l'entrada individual és de 5 euros, mentre que el pack familiar (dos adults i dos nens) costarà 16 euros. Anna Ventura explica que han pres aquesta decisió de fer dos torns per poder abaratir el cost de l’entrada "a preus populars, perquè tothom tingui l’oportunitat de venir al festival". Podeu consultar tots els detalls a Festivalinfancia.com.

stats