Síria
Especials 16/03/2012

Turquia demana als seus ciutadans que abandonin Síria

El ministeri d'Exteriors turc ha recomanat als seus nacionals que marxin de Síria pels riscos de seguretat que suposa quedar-se al país veí

Agències
1 min
Refugiats sirians arriben prop de la frontera entre Síria i Turquia a Reyhanli aquest dijous. / BULENT KILIC / AFP

AnkaraEl ministeri turc d'Afers Exteriors ha recomanat aquest divendres als seus ciutadans que marxin de Síria, el país veí, agitat des de fa un any per una revolta contra el règim de Baixar al-Assad i una repressió sanguinària. "Els esdeveniments a Síria presenten un alt risc de seguretat per als nostres ciutadans. Els aconsellem vivament que tornin a casa", ha subratllat en un comunicat.

El primer ministre Recep Tayyip Erdogan ha indicat, d'altra banda, que el seu govern islamo-conservador, que ha trencat amb el règim sirià, abans aliat seu, s'estava plantejant cridar el seu ambaixador a Damasc. "Estem avaluant totes les opcions", ha dit a periodistes.

Des de l'inici de la revolta el 15 de març del 2011, més de 9.000 persones, segons les ONG, han mort en la repressió de les tropes del règim o en els combats entre soldats i militars dissidents armats.

270 sirians han arribat, fugint del conflicte al seu país, la nit de dijous a divendres al sud de Turquia, augmentant a 15.000 el nombre de persones que han travessat la frontera entre els dos països durant l'últim any, segons ha indicat una font oficial turca. Segons les autoritats turques, l'ofensiva recent de l'exèrcit sirià contra el bastió rebel d'Idleb, al nord-oest, explica la fugida dels civils i el nombre creixent dels que arriben a Turquia via la seva frontera comuna amb Síria.

stats