VAGA GENERAL
Especials 29/03/2012

Homs: "És normal i saludable que el malestar surti al carrer"

El portaveu del Govern adverteix que "sempre hi ha minories que fan bretolades totalment condemnables"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha valorat aquesta tarda el desenvolupament de la jornada. I ha sigut molt clar: la protesta és "fins i tot saludable", però no són admissibles "les bretolades". "Ara diré una cosa que potser és políticament incorrecta, però crec que el fet que el malestar arribi al carrer fins i tot és saludable. Perquè el malestar també el tenim nosaltres, també el té el Govern quan ha de fer retallades que no agraden a ningú".

El que ha "condemnat de forma enèrgica" són "les bretolades", que "sempre hi ha minories que aprofiten per fer-les". Homs ha desvinculat totalment els sindicats d'aquests fets i ha destacat que milers de persones es manifesten pacíficament per Barcelona i han fet avui vaga sense cap incidència destacable.

Fins ara hi ha 32 detinguts detinguts, segons les dades donades pel portaveu del Govern, però les ha ofert en plena batalla campal al voltant de la plaça Catalunya, de manera que s'espera que les xifres creixin més.

Homs ha indicat que no té la percepció que el govern espanyol estigui disposat a estovar el text de la reforma. Sí que ha explicat que CiU intentarà introduir esmenes en el tràmit parlamentari per "millorar-ne" alguns aspectes, tot i que no ha detallat en quin sentit. La votació de la presa en consideració del text va comptar amb el suport dels nacionalistes.

El portaveu ha explicat que la vaga ha tingut un seguiment del 20% entre els funcionaris, un 10% al comerç, un 23,7% a la indústria i un 12,5% a la construcció.

stats