El nou Super3
Especials 28/10/2022

X3, l’univers del nou Super3 per als nens i nenes més grans

Nous continguts i nous protagonistes transformen el nou Super3 (SX3)

Redacció
4 min
L'X3 incorpora un magazín, 'Ràndom', presentat per David Itsme i Maria Bouabdellah

El SX3 és el nou projecte infantil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que va arrencar el 10 d’octubre amb dos mons pensats per a diferents franges d’edat: S3 per a la primera infància i X3 per als més grans.

L''InfoK' es manté fidel a la informació per als més joves

L'X3 i l'Anime

Una de les apostes de l’X3 és l’Anime, amb estrenes en català de sèries com Inazuma Eleven, Guardians de la nit: Kimetsu no Yaiba, Ronja, la filla del bandoler, la sèrie basada en el manga de vòlei Haikyu!! i els nous capítols d’El detectiu Conan.

Imatge de 'Guardians de la nit: Kimetsu no Yaiba'

Pel que fa a la ficció, s’estrenaran sèries com ZombieLars, Theodosia i la sèrie Hoodie, on el protagonista té una habilitat especial pel parkour.

Una de les estrenes d'aquesta temporada és el 'Projecte Beta'

Els programes nous de l’X3

El nou X3 estrena la seva aposta per la ficció, Projecte Beta, que ens explica les aventures de la Lola, la Kai, en Grau i en Jan que se’n van a viure junts a un magatzem, on una intel·ligència artificial vol convertir-se en la seva mànager després de sentir la seva primera cançó. Creu-me, que ha estat creada per l’artista Guille Milkyway, és la primera cançó del Projecte Beta, el nou grup musical de l’X3. A més de ballar i cantar, tenen el Betapodcast, el podcast que han estrenat els Beta i a través del qual comparteixen els temes que més els interessen.

Una altra de les novetats és Ràndom, el magazine d’entreteniment diari, interactiu i en directe que presenten la Maria Bouabdellah i en David Its me amb un munt de col·laboradors. Hi faran una repassada als temes que interessen els més joves –música, videojocs, Anime, tendències de les xarxes socials o cinema– i els espectadors també poden dir-hi la seva en directe.

La Lara i la Kali ens portaran per tot Catalunya

La natura està ben present amb Lara i Kali, on la Lara i la seva gossa, la Kali, resolen missions per tot Catalunya fent escalada, descens de barrancs, bicicleta de muntanya o pàdel de surf, mentre ens expliquen com viure aventures més segures i pràctiques.

I especialment indicat per als interessats en la creació de continguts en català és InfluenX3r, que neix amb aquest objectiu i en format de concurs. L'espai el presenta Laia Oli.

Els clàssics renovats

A la nova programació no hi podia faltar l’InfoK, l’informatiu pensat sobretot perquè el mirin nens i nenes d'entre 8 i 12 anys. És el primer i l’únic de tot l’Estat, que s’emet en directe, de dilluns a dijous, a les 19.30 h, pel canal infantil de Televisió de Catalunya. Des dels seus inicis, el 2001, l'InfoK ha rebut nombrosos premis i continua fidel a la voluntat d’informar perquè els més joves coneguin millor l’actualitat.

Els cuinetes estan de sort perquè torna Manduka amb la jova xef Paula Alòs. Aquesta quarta temporada estrena seccions i ofereix continguts exclusivament digitals. Des de receptes a trucs (Food truc) passant per la participació dels súpers, veritables obres d’art creades a la cuina (Cuinart) o els secrets de la Paula.

'L'hora boomer', l'espai perfecte per als que fa una pila d'anys que són súpers

L’hora boomer és perfecta per als més nostàlgics, els que fa una pila d’anys que són súpers i volen recuperar personatges tan mítics com el Tomàtic, les històries de la Noti, el Petri i la Nets o les dolenteries de la Ruïnosa, com per qui vol descobrir qui és el Capità Enciam o en Cliptoman. Els continguts de L’hora boomer sempre estan a les plataformes i de dilluns a divendres a les 22 h pel SX3 digital.

Nova app

L’X3 forma part del SX3, una plataforma totalment digital que a més de comptar amb un catàleg potent té una aplicació nova (amb versió iOS i també Android), un web responsiu nou, l’actualització de la skill d’Alexa, canals nous a les xarxes socials i una oferta sonora nova en podcast.

Zona X3

A la web de l’X3 a més de les sèries i programes, jocs i videoclips, hi ha la nova Zona X3 pensada per participar i sentir-se part de la comunitat del nou Super3. Un espai per als més joves, tant si són mandúkers i envien les seves receptes com si volen convertir-se en InfoReporters de l'InfoK, compartir les seves habilitats, explicar projectes, mostrar com ballen, participar als concursos que es proposen o a la Superbiblioteca recomanant llibres. I com sempre, també poden fer-se el carnet de l’SX3.

stats