El Barcelona Meeting Point 2019 condensa el procés d’innovació en el sector immobiliari

La fira immobiliària professional i internacional més important d’Espanya, un referent mundial, se celebra del 16 al 19 d’octubre i comptarà amb 280 empreses participants, un 5% més respecte al 2018

6 min
Sobre aquestes línies i en la resta de la doble pàgina, diverses imatges de l’última edició del Barcelona Meeting Point.

Creat el 1996 pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el Barcelona Meeting Point (BMP) compleix en la present edició 23 anys. BMP és la fira immobiliària professional i internacional més important que se celebra a Espanya, i alhora és un referent mundial per al sector cada any a la tardor. BMP 2019 serà un fidel reflex de l’ampli procés d’innovació que s’està donant en el sector immobiliari a Espanya. Barcelona Meeting Point afronta una etapa de grans canvis per liderar el nou sector immobiliari i augmentar encara més la seva rellevància internacional. Una de les novetats d’aquesta edició és que concentra tota la seva oferta en quatre dies de celebració, de dimecres a dissabte, reduint costos per a les empreses participants i intensificant l’activitat pròpia del certamen.

BMP 2019, que se celebra del 16 al 19 d’octubre al Palau 8 de Fira de Barcelona i que té com a eslògan “Perquè un desig no canvia res però una decisió ho canvia tot”, comptarà amb l’assistència de 280 empreses participants procedents de 26 països, xifra que representa un augment del 5% respecte a l’edició de l’any passat. La Fira Immobiliària Internacional ocuparà un total de 22.000 metres quadrats de superfície expositiva i preveu superar en un 10% el nombre de visitants de l’any passat.

Entre les principals novetats del BMP del 2019 cal destacar les següents:

DECOREFORM POINT, NOVA ÀREA DE REFORMES, DISSENY D’INTERIORS I MOBILIARI

DecoReform Point és el nou espai de BMP destinat específicament a les empreses del sector de les reformes, disseny d’interiors i mobiliari, tant per a habitatges com per a oficines, locals comercials o edificis. Barcelona Meeting Point es converteix d’aquesta manera en l’única fira a Espanya que ofereix una àrea d’aquestes característiques, l’objectiu de les quals és oferir un servei integral als visitants del Saló, tant per a professionals com per a gran públic. DecoReform Point acollirà tant immobiliàries, promotors o arquitectes com ciutadans que desitgin comprar o llogar un habitatge, ja que aquest requerirà una decoració i, en cas que es tracti d’un immoble de segona mà, és altament probable que necessiti també una reforma. Per aquesta raó, BMP comptarà també amb una zona d’exposició dedicada a mobles perquè entén que dona un plus a la fira i genera un interès addicional als compradors finals. Qui acudeixi a Barcelona Meeting Point a comprar o llogar un habitatge tindrà l’oportunitat de poder vestir la seva casa assessorat per professionals del sector.

El Barcelona Meeting Point 2019 condensa el procés d’innovació en el sector immobiliari

UN NOU LOGOTIP ADAPTAT ALS NOUS TEMPS

Barcelona Meeting Point presenta en aquesta nova edició un nou logotip que s’adapta als nous temps al mateix temps que fa l’ullet a la ciutat de Barcelona. BMP 2019 presenta un nou logotip i canvia de color corporatiu utilitzant el color de la ciutat de Barcelona, el vermell. Al mateix temps posa l’accent principalment en la paraula BMP, les sigles de Barcelona Meeting Point, per les quals tothom coneix la Fira Immobiliària Internacional més destacada d’Espanya. Una imatge que es basa en una de les icones arquitectòniques que sens dubte han marcat l’estructura de la ciutat de Barcelona i l’han convertit en una referència com a model organitzatiu d’estructura a escala mundial, com és el cas de les estructures de les illes de l’Eixample definides en el Pla Cerdà. El nou logotip de BMP posa especial èmfasi també en el fet que la fira sigui el punt de trobada per excel·lència del sector immobiliari.

BMP APOSTA PER POTENCIAR AL MÀXIM EL ‘NETWORKING’

Un dels aspectes més destacats de la pròxima edició de Barcelona Meeting Point és el reforç que donarà la fira al networking internacional. Com el seu nom indica, Barcelona Meeting Point té una feina molt destacada com a punt de trobada de referència del sector immobiliari que serveix per atreure els grans inversors internacionals i les empreses estrangeres que volen fer negoci a Espanya, perquè coneguin els líders i li prenguin el pols al sector.

El Barcelona Meeting Point 2019 condensa el procés d’innovació en el sector immobiliari

Una altra de les eines que BMP 2019 posa a l’abast de les empreses expositores per generar el màxim nombre d’oportunitats de negoci és el denominat match & meet. L’organització de BMP fa un qüestionari previ a tots els visitants de la fira per conèixer per endavant les seves necessitats immobiliàries i, en funció de la informació obtinguda, els posa en contacte amb totes les empreses expositores que poden donar-los solució. D’aquesta manera els visitants de BMP poden contactar directament amb les empreses expositores en les quals estan interessades i gestionar una reunió durant BMP per aprofitar al màxim la seva visita.

BMP 2019 també comptarà amb una nova aplicació que fomentarà el networking, els contactes i les reunions comercials. Totes les empreses participants podran contactar amb tots els assistents i speakers del BMP Congress que se celebra dins de la fira, a través d’un sistema de missatgeria instantània que està incorporada a l’app de BMP 2019.

BMP STARTUP INNOVATION HUB

Després de l’èxit de l’any passat, BMP 2019 tornarà a comptar amb el BMP Startup Innovation Hub, una zona d’exposició on més de 50 start-ups del sector presentaran solucions disruptives que impacten directament en l’immobiliari i que estan redefinint la manera com es fa negoci. L’Startup Innovation Hub de Barcelona Meeting Point reunirà en un únic espai grans companyies, socis potencials i inversors amb les start-ups del món immobiliari que hi participaran. Dins d’aquesta zona l’oferta d’exposició estarà agrupada pels següents sectors d’actuació: serveis emergents de finançament immobiliari; tecnologies per fer que les ciutats i les construccions siguin més eficients; eficiència energètica i noves fórmules de construcció; marketplaces i tecnologies que estan facilitant noves formes de viure, i noves tendències i innovacions que estan obrint noves possibilitats de negoci en el sector.

Entre les més de 50 start-ups participants un jurat format per prestigiosos professionals han escollit Daysk (Espanya), Deepki (França), Greencatch (Espanya), Orse (Holanda) i Viviendea (Espanya) com a 5 finalistes del Premi BMP a la Millor Startup. Dins de BMP es lliurarà aquest important guardó, que vol reconèixer la millor start-up present en la fira. Al mateix temps, aquests cinc projectes seleccionats també apareixeran publicats en el directori de start-ups de Barcelona Meeting Point amb les millors start-ups de l’any.

BMP GALA DINNER I SEGONS PREMIS BMP 2019

El dimarts 15 d’octubre a la nit tindrà lloc el Sopar de Gala de BMP que serà l’avantsala de la 23a edició de la Fira Immobiliària Internacional de referència a Espanya a la tardor. El BMP Gala Dinner se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona i comptarà amb l’assistència d’autoritats, institucions, presidents, consellers delegats i directors generals de destacades empreses del sector. Dins del BMP Gala Dinner es lliuraran els Premis Barcelona Meeting Point, que en la present edició reconeixeran la millor innovació del sector i la transformació immobiliària més gran.

El Barcelona Meeting Point 2019 condensa el procés d’innovació en el sector immobiliari

ACTIVITATS PER AL PÚBLIC EN GENERAL

Barcelona Meeting Point 2019 amplia i reforça el seu programa d’activitats dirigides al públic en general. Dins d’aquest complet programa d’activitats convé destacar les següents:

Àrea de Famílies: Barcelona Meeting Point comptarà amb una àrea dedicada a les famílies on es pretén tenir diversos ambients amb diferents activitats (tallers, zones d’interacció entre pares i fills, concurs entre estudiants d’arquitectura perquè presentin un projecte…). Aquesta zona compta amb el patrocini de SALAS.

Sorteig de 2.000 €: BMP farà un sorteig de 2.000 € entre tot el públic assistent per reformar o decorar l’habitatge. Aquest premi haurà d’invertir-se en el mobiliari o serveis de reformes que ofereix alguna de les empreses expositores en el DecoReform Point de Barcelona Meeting Point. En aquest sorteig hi poden participar tots els visitants de Barcelona Meeting Point 2019 que emplenin a posteriori una enquesta de satisfacció i acceptin accedir al sorteig.

Subhasta de mobles: BMP farà una subhasta de mobles amb el mobiliari exposat per les empreses participants en el DecoReform Point. Està previst que aquesta subhasta tingui lloc el divendres 18 d’octubre de 18 a 20 hores i/o el dissabte 19 d’octubre en la mateixa franja horària.

Xerrades immobiliàries: BMP farà una sèrie de xerrades immobiliàries gratuïtes per als ciutadans. En aquestes xerrades els ciutadans podran resoldre dubtes i conèixer tots aquells aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar qualsevol producte immobiliari.

El Barcelona Meeting Point 2019 condensa el procés d’innovació en el sector immobiliari

SEGONA EDICIÓ DEL PROGRAMA FIRAL D’ACCELERACIÓ DE ‘START-UPS’

Barcelona Meeting Point és l’única fira immobiliària espanyola que compta amb un programa d’acceleració dirigit a start-ups. Les 10 millors start-ups que participin en el BMP Startup Innovation Hub participaran també en el Programa Accelerador de BMP, de sis mesos de durada. Aquest accelerador immobiliari els proporcionarà les eines per identificar, desenvolupar i crear oportunitats de mercat, proporcionar mètodes que facilitin la internacionalització d’aquestes iniciatives empresarials, per fomentar la inversió en start-ups i per incrementar el networking amb potencials socis corporatius. Aquest programa d’acceleració, que celebrarà la seva segona edició, està promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i dirigit per La Salle Technova.

stats