06/09/2015

Bany de realitat de Sèrbia a Espanya

Pau Gasol, aler pivot de la selecció espanyola.

BarcelonaEls equips de Sergio Scariolo no acostumen a començar bé els campionats i ahir no va ser una excepció. La selecció espanyola va malbaratar un avantatge de 12 punts i va obrir l’Eurobàsquet amb una derrota contra Sèrbia (70-80). Nemanja Bjelica, que va sumar 24 punts i 10 rebots, va ser el gran protagonista d’un partit en què Espanya es va mostrar massa irregular. Pau Gasol, que va anotar 14 dels seus 16 punts a la segona meitat, no va poder evitar l’ensopegada.

El desencert en el tir exterior (Espanya va acabar amb un nefast 3/19 en triples) va ser clau. Després d’una fase de preparació més comercial que efectiva, el primer partit oficial va fer sortir a la llum els defectes d’un combinat que encara està lluny del nivell que necessitarà per optar a les medalles i assegurar-se una plaça als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. A més, Sèrbia, actual subcampiona del món, va tenir més continuïtat en l’esforç defensiu i va ser més fiable en els moments decisius.

“Tot i tenir llançaments molt ben construïts, hem tingut percentatges de tir molt baixos. Hem lluitat, però hem tingut alts i baixos de concentració i intensitat. Acceptar 28 punts en el tercer quart ha sigut una llosa”, va assegurar Sergio Scariolo, que va recordar que la selecció espanyola va tancar amb una medalla d’or un Eurobàsquet del 2009 en què també va perdre el primer partit contra Sèrbia.

“El balanç després d’una derrota mai pot ser positiu. Ho hem intentat, però hi ha errades que hem de solucionar. Quan vas guanyant contra Sèrbia, no et pots relaxar”, va resumir Sergi Llull. “El seu contraatac i els seus tirs exteriors ens han fet molt de mal”, va afegir Rudy Fernández. A excepció de Felipe Reyes, els jugadors del Reial Madrid, que han de ser un dels puntals de la selecció espanyola, van tenir un rendiment massa irregular.

Després d’un mal inici en què va estar cinc minuts sense anotar (0-5), la selecció espanyola es va construir un avantatge de 12 punts (21-9). A poc a poc, Sèrbia va ajustar el marcador, que era de 36-34 al descans. Sense tensió defensiva, el combinat espanyol no va estar encertat durant un tercer període en què el rival va aconseguir una renda de 12 punts (50-62).

Espanya va intentar la remuntada en un últim període en què Nikola Mirotic i Pau Gasol, companys als Chicago Bulls, van adoptar més protagonisme ofensiu. Tot i ajustar el marcador (68-69), la selecció espanyola no va poder completar la remuntada contra un rival que va arribar més fresc als minuts decisius. Sèrbia va tancar el partit amb un contundent parcial de 2-11.

Turquia, el rival d’avui

Sense temps per llepar-se les ferides, la selecció espanyola jugarà avui (21 hores, Cuatro) contra Turquia el segon partit d’un Eurobàsquet en què per accedir als vuitens de final n’hi ha prou ocupant una de les quatre primeres places de cada grup.