Esports 25/01/2016

El Barça Lassa no evita la primera volta perfecta del València Basket

Uns combatius Fiatc Joventut i ICL Manresa es retroben amb el triomf

à.g.

BarcelonaPartidàs al Palau Blaugrana. El Barça Lassa va perdre a la pròrroga i no va poder evitar la primera volta perfecta del València Basket (91-94), que encara no coneix la derrota a la Lliga Endesa (17-0). L’equip visitant, que va recuperar un desavantatge d’onze punts, es va exhibir en un partit de màxima exigència que se li va fer llarg al conjunt culer. La seva segona meitat va ser sensacional, tant en atac com en defensa.

Tant el València Basket, líder invicte de la competició, com el Barça Lassa, segon classificat, seran avui en el sorteig de la Copa del Rei de la Corunya. La resta de participants seran el Laboral Kutxa Baskonia, el Reial Madrid, l’Herbalife Gran Canària, el Dominion Bilbao Basket, el Montakit Fuenlabrada i, com a amfitrió, el Rio Natura Monbus Obradoiro. L’Unicaja, en canvi, s’ha quedat fora del sorteig i haurà de veure el torneig del KO a través de la televisió.

El partit del Palau Blaugrana va ser d’una gran exigència física i va tenir diferents alternatives. Quan perdia per dos punts de diferència (21-23), Xavi Pascual va arriscar col·locant Sasha Vezenkov com a aler. Durant bona part del segon període el cinc del Barça Lassa va estar format per Tomás Satoransky, Àlex Abrines, Sasha Vezenkov, Justin Doellman i Ante Tomic. La tàctica li va sortir bé i el conjunt culer es va construir una renda d’onze punts (40-29).

Més concentrat que el rival després del seu pas pels vestidors, el València Basket va capgirar el marcador durant el tercer període (48-51). La màxima renda visitant va arribar a sis minuts per al final i va ser de set punts (60-67). El Barça Lassa tenia el partit perdut, però Tomás Satoransky va forçar la pròrroga amb un triplàs a set dècimes per al final (82-82). El base va acabar amb 17 punts i 12 assistències un partit en què el seu equip va tenir les baixes de Carlos Arroyo i Joan Carles Navarro.

En el temps extra, el València Basket va ser millor. Quan el Barça Lassa perdia per quatre punts, Justin Doellman va anotar un triple i va forçar una falta personal, però els àrbitres van revisar la jugada i van donar la cistella de dos punts. Xavi Pascual va criticar el canvi de decisió. “Porto 20 minuts mirant el tir de Justin Doellman i encara no sé si és de dos o de tres punts, però els àrbitres han trigat 10 segons a canviar la decisió. La norma només permet canviar la decisió si els àrbitres n’estan segurs. Jo no sóc capaç de veure-ho”, va dir el tècnic. El cert, però, és que les imatges de l’instant replay no són les mateixes que emet la realització televisiva. Amb 91-94 en el marcador, Shane Lawal va fallar un triple des de més enllà del mig del camp que hauria forçat una segona pròrroga.

Gestes fora de casa

Després de nou derrotes en deu partits, el Fiatc Joventut es va retrobar amb el triomf a la pista del RETAbet.es GBC (70-74). La Penya, que va arribar a perdre per 10 punts de diferència, va tenir caràcter i encert per no deixar escapar la victòria en un dia en què tenia les baixes de Demond Mallet i Albert Miralles. Albert Sàbat va sumar 15 punts i Brandon Paul va anotar un triple clau a 12 segons per al final. Milovan Rakovic, l’última incorporació de l’equip verd-i-negre, passarà aquest dilluns les proves mèdiques a la Clínica Diagonal.

Un combatiu ICL Manresa, per la seva banda, va aconseguir la seva setena victòria a la pista del Sevilla (67-84). Marius Grigonis i Dejan Musli van ser els millors. “Hem canviat la dinàmica”, va dir Ibon Navarro.