BARÇA

El Barça jugaria la primera edició del nou Mundial de Clubs, el 2021

Se celebraria cada quatre anys amb els 24 millors equips del món

El Barça jugarà la primera edició del nou Mundial de Clubs, prevista per al 2021. El club ha anunciat que dona suport a aquest torneig, que substituirà els actuals Mundial de Clubs i Copa Confederacions de seleccions, i crearà una competició amb 24 clubs que tindrà una seu itinerant i es jugarà cada quatre anys. Tot i que encara no s'ha oficialitzat aquesta competició –caldrà fer-ho en el pròxim congrés de la FIFA–, els clubs donen per fet que celebrarà la primera edició del 10 al 28 de juny del 2021.

Els 24 equips quedaran dividits en vuit grups de tres, i els vuit guanyadors passaran als quarts de final. Per a la primera edició, la FIFA vol convidar els equips amb més títols: clubs com Barça, Madrid, Bayern, Milan, Ajax, Liverpool, Manchester United, Inter, Juventus i Benfica. També es vol convidar clubs potents darrerament però que no han guanyat mai la Champions, com el PSG, el City i l'Atlètic de Madrid. També es faria servir aquest criteri a Amèrica, amb clubs com River Plate, Boca Juniors, Santos, Flamengo, Peñarol i Nacional.

A partir de la segona edició, els dotze clubs europeus participants seran els últims quatre vencedors de la Lliga de Campions, els quatre finalistes i els quatre amb millor coeficient europeu que no siguin aquests vuit. En total hi participarien 12 clubs europeus, 4 de l'Amèrica del Sud (els quatre campions de les Libertadores d'aquells anys), dos africans, dos asiàtics, dos de la Concacaf (Amèrica del Nord i central) i un que sortiria d'un duel entre el millor equip d'Oceania i el cinquè de l'Amèrica del Sud. El campió de la lliga del país organitzador tancaria la llista.

El projecte està pendent de l'aprovació del consell consultiu de la FIFA en la reunió que mantindrà a Moscou en els dies previs a la disputa del Mundial de Rússia 2018.