MUNDIAL DE CLUBS
Esports 16/12/2012

El Corinthians brasiler derrota el Chelsea i es proclama campió del món de clubs (1-0)

Un gol del peruà Paolo Guerrero ha trencat cinc anys de domini dels europeus al Mundial de clubs

El Corinthians, celebrant el Mundial de clubs

BarcelonaEl Corinthians brasiler s'ha proclamat campió del Mundial de Clubs de la FIFA després d'un partit molt igualat i emocionant en què un solitari gol del peruà Guerrero ha enfonsat a un Chelsea sense sort. El Monterrey mexicà s'ha fet amb la tercera posició en derrotar per 2-0 l'Al-Ahly d'Egipte.

Més de 18.000 aficionats brasilers han donat color i ritme a un estadi Internacional de Yokohama ple de gom a gom per veure qui agafava el relleu del Barça, campió la darrera temporada. El Corinthians guanya així el seu segon mundial, empatant al palmarès amb el Barça, únic club que ha havia guanyat dos cops fins ara.

El tècnic madrileny del Chelsea, Rafa Benítez, ha donat la sorpresa fent jugar de sortida el veterà Frank Lampard, acabat de sortir d'una lesió, al centre del camp al costat del brasiler Ramires, i tots dos no han trigat en fer-se amb el control del partit. Als 11 minuts, Gary Cahill gairebé marca a la sortida d'un còrner, però mica en mica el Corinthians s'ha centrat, amb algunes arribades d'Emerson a la contra.

Els brasilers confiaven les seves opcions als contraatacs de la perillosa dupla formada per Emerson i Guerrero, mentre que el Chelsea explotava les seves bandes i intentava combinacions impossibles entre Torres, Mata i l'hàbil Hazard. A una bona ocasió de Moses, una mica lent, ha contestat al minut 35 el peruà Guerrero que, en tot just un pam de terreny, s'ha donat la volta i ha xutat. Emerson s'ha fet amb el rebuig xutant al pal.

El partit s'ha animat amb ocasions a les dues porteries, tres d'elles molt clares per al Chelsea, una a càrrec de Torres i una segona de Mata, amb grans intervencions del porter Cassio.

A la segona part el partit no ha vist cap equip dominar, fet que ha donat confiança al Corinthians. Als 70 minuts, Danilo ha fet una gran jugada i el seu xut, desviat per un defensa, ha anat a parar al cap de Guerrero, que ha fet l'únic gol de la final fent embogir els aficionats paulistes. Després del gol, el Corinthians s'ha tancat a la seva àrea per intentar aguantar el marcador. El Chelsea ho ha donat tot, però Cassio ha evitat el gol de Torres quan semblava impossible fallar. Poc després, Cahill ha fet una bruta entrada i ha vist la vermella. Torres encara ha tingut temps per marcar l'empat, però era en fora de joc.

Amb la victòria, Corinthians es converteix en el "millor equip del món" i alça el seu segon títol del Mundial de Clubs, després del aconseguit al Brasil l'any 2000, convertint-se, juntament amb el FC. Barcelona, l'equip més llorejat de la competició. El Chelsea, per la seva banda, ha topat amb "la maledicció brasilera" en aquest campionat, en el qual cap equip anglès ha pogut guanyar mai a un brasiler. Els paulistes més trenquen l'hegemonia europea en aquest torneig que, en les últimes cinc ocasions havia estat aixecat per un conjunt del Vell Continent.

Fitxa tècnica:

1 - Corinthians: Cassio, Alessandro, Chicao, Paulo André, Fabio Santos, Paulinho, Ralf, Danilo, Jorge Henrique, Emerson (Min 91 Wallace), i Guerrero (min.87 Juan Martínez).

Chelsea FC: Cech; Ivanovic (min. 83 Azpilicueta), Cahill, Luiz, Cole, Lampard, Ramires, Moses (min.73 Oscar), Mata, Hazard (Min 87 Marin), i Torres.

Gols: 1-0. Min 69: Guerrero.

Àrbitre: Cuneyt Çakir (TUR). Va mostrar targeta groga a Jorge Henrique (Min.56), Luiz (Min 72) i va expulsar amb vermella directa a Cahill (min.90).