02/04/2013

Després de Setmana Santa

2 min

Posin-se en la pell d'un jugador del Barça i traslladin-se al Divendres Sant. Aquell dia devia ser dels grans de debò. Per molt que ho esperessin, el líder va tornar a ocupar la seva posició. Veure Tito Vilanova de nou al càrrec del projecte i sobre el terreny va haver de produir un estímul moral majúscul. I un efecte demolidor per a les inèrcies que presumptament s'havien instal·lat al grup en els dos mesos que el tècnic ha estat fent el tractament a Nova York. Moltes emocions en un mateix dia, perquè a la tarda del mateix Divendres Sant es va desfermar l'eufòria al vestidor amb un altre impacte. Abidal tornava a una convocatòria i els mateixos jugadors (Mascherano) no van poder contenir les emocions i ho van explicar al món a través del seu compte de Twitter. Queda clar que no comparteixen els estrictes protocols de comunicació d'una institució com el Barça.

Divendres va ser la porta d'entrada al tram final de temporada. Si parléssim d'un videojoc estaríem davant d'un canvi de pantalla o del moment d'haver superat un nivell de dificultat. Reforçats per la remuntada que aquest grup vivia com una assignatura pendent, el retorn del cap de colla i del company caigut ha inoculat autoestima, confiança, moral. A més, un efecte secundari positiu de tot el que ha patit aquest grup és, sens dubte, que la figura de l'entrenador n'ha sortit reforçada. Costa traslladar-se al mes de maig passat des de la perspectiva actual amb la Lliga pràcticament sentenciada i a les portes dels quarts de final de la Champions, però en aquells dies suraven dubtes en l'ambient. Ara fa gairebé un any la incertesa planava sobre si el relleu a la banqueta, que tothom havia beneït després de l'efecte sorpresa, obtindria els resultats desitjats. Amb tot el que ha succeït des d'aquell moment, al camp, als despatxos i lluny de Barcelona, els dubtes han escampat la boira. El reforç moral és més que evident just en el moment més necessari per a aquest equip.

El cas és que amb això no n'hi haurà prou. Superades totes les adversitats monumentals que se li han plantejat al millor Barça de la història, ara toca centrar-se en el futbol. Mantenir l'atreviment, invertir en la imprevisibilitat tàctica, passar per sobre de jerarquies del vestidor per consolidar el canvi de pantalla. El dia de la remuntada contra el Milan va ser aquesta precisament la clau de l'èxit. Si no es manté presencialment el que es va fer a distància, de poc servirà el rearmament moral que tots plegats hem experimentat aquesta Setmana Santa.

stats