MOTO GP

Finlàndia, novetat al calendari del Mundial de MotoGP

La cita catalana seguirà sent el 7 de juny

El nou circuit de KymiRing, a Finlàndia, entra en un calendari provisional del Campionat del Món de MotoGP que el 2020 tindrà vint grans premis i molts canvis de dates, tot i que es manté la cursa de Qatar per a l'obertura, el 8 de març, i la de la Comunitat Valenciana per a la clausura, el 15 de novembre. La cita del Circuit de Catalunya serà el 7 de juny.

La principal novetat del calendari és la inclusió del Gran Premi de Finlàndia, tot i que el seu traçat ha rebut moltes crítiques després dels entrenaments que hi van fer els pilots provadors de gairebé totes les marques de motos, i que es disputarà el 12 de juliol, en una data en què habitualment es disputa la cursa d'Alemanya, que passa al mes de juny, just abans d'Holanda.

Cronològicament, el campionat comença el 8 de març al circuit de Losail, a Qatar, amb l'única cursa nocturna de la temporada, i després arriba la primera novetat, ja que el 22 de març es disputarà el Gran Premi de Tailàndia, a Buriram, que fins ara tenia lloc a principis del mes d'octubre.

La tercera cita de la competició serà al circuit d'Austin, el 5 d'abril, que avança el Gran Premi de l'Argentina, que el 2020 es disputarà el 19 d'abril. Com sempre, l'1 de maig el Campionat del Món arribarà al Vell Continent per la porta del circuit Ángel Nieto de Jerez de la Frontera, organitzador del Gran Premi d'Espanya, després del qual arriben les clàssiques cites de França (13 de maig), Itàlia (31 de maig) i Catalunya (7 de juny).

Alemanya passa ara al 21 de juny i, immediatament, el  ap de setmana següent, el 28 de juny, es disputarà la cursa dels Països Baixos, a Assen. La nova incorporació al campionat és la següent cita, Finlàndia, el 12 de juliol (pendent de l'homologació del traçat per part de la (Federació Internacional de Motociclisme, FIM). A partir de Finlàndia és quan s'obre el petit període estival de la competició, perquè ja no hi ha carreres fins al 9 d'agost, amb la República Txeca (pendent de la renovació del seu contracte), una setmana després Àustria (16 d'agost) i, ja en l'últim cap de setmana d'agost, novament Anglaterra (30 d'agost). El 13 de setembre tindrà lloc el Gran Premi de San Marino al circuit Marco Simoncelli de Misano Adriàtic i el 4 d'octubre li toca el torn a la cita de MotorLand Aragó, com a pas previ al 'triplet' transoceànic, que portarà la competició en caps de setmana consecutius al Japó (18 d'octubre), Austràlia (25 d'octubre) i Malàisia (1 de novembre).

La temporada, com sempre des del 2002, conclourà amb el Gran Premi de la Comunitat Valenciana al circuit Ricardo Tormo el 15 de novembre.