FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 08/01/2013

Hongria i Bulgària, sancionades amb un partit oficial sense públic per casos de racisme

Els aficionats d'aquestes seleccions van insultar els jugadors d'Israel i el danès Mtiliga, respectivament

Efe
2 min
El danès Mtligia

BarcelonaLes seleccions d'Hongria i Bulgària hauran de jugar els seus pròxims partits a porta tancada en ser sancionades per la comissió disciplinària de la FIFA per comportament antisemita i racista dels seus aficionats, segons explica l'informe d'aquest organisme. Després de l'amistós entre Hongria i Israel, disputat el 15 d'agost del 2015 a Budapest, la FARE (Futbol contra el Racisme a Europa), la congregació religiosa israelita de Viena i el Centre Simon Wiesenthal van comunicar a la FIFA que un grup de seguidors havia entonat càntics antisemites i exhibit símbols ofensius.

Al final d'una investigació, els membres de la comissió disciplinària de la FIFA van acordar per unanimitat condemnar l'episodi de racisme, antisemitisme i de naturalesa provocativa i agressiva que van cometre els seguidors de la selecció nacional hongaresa. Hongria haurà de jugar el proper partit a casa de la fase preliminar del Mundial de Brasil 2014 davant Romania a porta tancada, i la federació nacional (MLSZ) haurà de pagar a més una multa de 40.000 francs suïssos, uns 33.000 euros.

D'altra banda, l'àrbitre del partit Bulgària-Dinamarca, de la fase de classificació per al Mundial 2014 disputat el 12 d'octubre del 2012, va comunicar que en el minut 7 es van llançar bengales al camp, i que el jugador danès Patrick Mtiliga va ser blanc d'insults racistes per part d'un grup d'aficionats búlgars cada vegada que tocava la pilota des que va entrar al terreny de joc al minut 54. Al minut 73, el comissari de partit va parlar amb el quart àrbitre i es va advertir als aficionats locals a través dels altaveus. Tot i que el públic es va calmar, les ofenses racistes es van seguir escoltant fins al final del partit.

Per tant, el proper partit entre Bulgària i Malta programat per al 22 de març es disputarà sense espectadors i a més la federació búlgara haurà de pagar una multa d'uns 35.000 francs suïssos, al voltant de 29.000 euros.

stats