OLIMPISME

El Kremlin considera que les acusacions de dopatge rus a Sotxi són "calúmnies"

L'antic director del laboratori contra el dopatge de Moscou va confirmar l'existència d'un programa estatal de dopatge rus

En les últimes hores s'ha succeït un nou episodi en la polèmica de dopatge dels esportistes russos. El Kremlin, a través del seu portaveu  Dmitri Peskov, ha desmentit les acusacions que l'exresponsable del Laboratori contra el Dopatge de Moscou,  Grigori Ródtxenkov, va fer en parlar de l'existència d'un programa estatal de dopatge rus els Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi del 2014: "Això semblen més aviat calúmnies d'un desertor.J o no em creuria unes declaracions tan poc fonamentades", i ha afegit que l'exresponsable, que viu als Estats Units d'Amèrica des que va ser apartat del càrrec, no ha aportat cap tipus de prova per acompanyar les seves acusacions.

Això semblen més aviat calúmnies d'un desertor

Dmitri Peskov Portaveu del Kremlin

.

El portaveu del Kremlin, a més, ha recordat que des del ministeri d'Esports s'han convidat experts estrangers recomanats per l' Agència Mundial Antidopatge (AMA) a treballar a Rússia i que aquest fet demostra sobradament la seva voluntat de lluitar contra el dopatge. "Aquests especialistes garanteixen la independència i transparència del procés. No tenim res a amagar" ha manifestat el portaveu del govern.

Per la seva banda,  Ródtxenkov va assegurar que ell mateix va donar substàncies a alguns esportistes i que dotzenes d'atletes russos, amb 15 medallistes entre ells, van ser dopats per les mateixes autoritats russes durant els Jocs.

El tercer actor implicat és el president de l'AMA, Craig Reedie,  s'ha limitat a dir que "necessiten veure les proves" i que a partir d'aquí valoraran les possibles conseqüències. El president ha dit que s'investigarà aquesta suposada trama després que Rússia encapçalés el medaller a Sotxi i que en els últims Jocs de Vancouver obtingués resultats inferiors als previstos. Sigui com sigui, considera que aquestes investigacions "són molt bones notícies per a Rússia".

Més continguts de