Esports 30/06/2012

L'Agència Antidopatge dels EUA presenta càrrecs formals contra Lance Armstrong per dopatge

L'acusació formal sosté que l'heptacampió del Tour es va dopar de manera sistemàtica des de 1999 fins a l'any 2005

Efe
1 min

WashingtonL'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) ha acordat, de forma unànime, presentar formalment càrrecs de dopatge contra l'exciclista Lance Armstrong, de manera que ara passarà a una comissió d'arbitratge. Entre els acusats es troben també els metges espanyols Pedro Celaya Lezema i Luis García del Moral, així com l'entrenador Pepe Martí, l'assistent metge italià Michele Ferrari i el director esportiu belga Johan Bruyneel.

L'acusació formal contra l'heptacampió sosté que Armstrong va mantenir un sistema de dopatge sistemàtic des de 1999 fins a 2005.

La USADA, després de reunir per revisar el cas i si hi havia suficients proves contra l'exciclista, ha determinat que el cas ha de seguir endavant d'acord amb les normes. L'agència ha notificat al guanyador de set Tour de França, així com als altres membres del exequip d'Armstrong els càrrecs formals presentats contra ells per dopatge i la seva possibilitat d'acudir per presentar la seva defensa.

"La Junta de Revisió Antidopatge ha dut a terme una avaluació total i ha formulat una recomanació unànime per continuar amb el procés", ha indicat en un comunicat la USADA. Ara Armstrong tindrà l'oportunitat de defensar-se en una audiència d'arbitratge, que decidirà sobre la seva culpabilitat i les dels altres membres del seu exequip.

El ciclista nord-americà manté la seva innocència i ha negat categòricament haver-se dopat després de passar més de 500 controls però la USADA assegura que almenys 10 excompanys d'Armstrong i associats poden testificar en contra seu i hi ha proves de sang des de 2009 a 2010 que són "totalment consistents" amb mostres de dopatge.

stats