BARÇA

L'incident dels seguidors que van titllar de mercenaris els jugadors del Barça tindrà conseqüències

El Barça es reunirà amb el grup Seguiment FCB aquest divendres per tractar el tema, del qual la plataforma es desmarca

Els incidents en el vol a Gijón d'aquest dimecres entre un grup d'aficionats del Barça i alguns jugadors, que van ser escridassats i titllats de "mercenaris", tindran conseqüències. El club considera que és "intolerable" la falta de respecte que es va demostrar cap als futbolites i, fins i tot, que algun dels seguidors fes lloances públiques als Boixos Nois. A més, als despatxos del Camp Nou tenen clar que no era el moment oportú per fer aquesta reivindicació, coicindint en dia de partit.

El club té identificats la vintena de seguidors que van participar de l'incident, de la setantena d'aficionats que van desplaçar-se fins a Astúries amb el xàrter de l'equip. Per parlar del tema, el Barça es trobarà aquest divendres amb els responsables del grup Seguiment FCB, que, justament dimecres, va lliurar a Gerard Piqué i al delegat de l'equip, Carles Naval, un document per reclamar que els jugadors tinguin més "respecte" pels aficionats. Una reivindicació que va ser l'origen de l'incident, malgrat que la plataforma s'ha desmarcat totalment de l'escridassada i els insults als futbolistes. A la reunió hi participarà Joan Batiste, cap visible de Seguiment FCB, el director general del Barça, Ignaci Mestre, i el responsable de l'àrea social, Pere Jansà.

El Barça vol saber si Seguiment FCB es responsabilitza del que va passar i, a la vegada, analitzar la reivindicació que va fer arribar la plataforma a Gerard Piqué abans d'enlairar-se cap a Gijón. Un cop es reuneixin, i en funció del que passi a la trobada, es podria obrir una altra fase: que el cas dels insults passi a la Comissió de Disciplina –només pels que són socis i van insultar els jugadors a l'Aeroport del Prat.

Tota aquesta polèmica arrenca per la decisió del Barça, presa a l'inici d'aquest 2016, per separar seguidors i jugadors. Els aficionats no poden esperar els futbolistes a la terminal de l'aeroport, i han de pujar a l'avió abans que els membres de l'expedició blaugrana arribin al Prat. D'aquesta manera, no hi ha contacte directe entre afició i plantilla, un fet que va originar el comunicat de Seguiment FCB. Per compensar-ho, el Barça permet als socis acudir a un entrenament a la Ciutat Esportiva –de recuperació–, on els seguidors poden aconseguir les fotografies i autògrafs que se'ls priva amb la nova manera de viatjar.

Aquest dijous, però, quatre dels seguidors identificats en l'incident de dimecres han assistit a l'entrenament i no han pogut entrar a veure la sessió dels jugadors de Luis Enrique. El club els ha negat l'entrada fins que es resolgui el cas.

El club ha deixat clar també que el canvi de rutina per al desplaçament fins a les Canàries, amb motiu del Las Palmas-Barça de dissabte, no té res a veure amb aquest incident. L'expedició culer no apareixerà a la terminal de l'aeroport insular, sinó que directament sortirà de les instal·lacions amb el bus que recollirà la plantilla a la mateixa pista d'aterratge. El club argumenta que fa dies que s'hi treballava i respon únicament a un fet: Són unes instal·lacions un punt "caòtiques" i s'han volgut evitar problemes.