14/04/2013

L'operació Munic comença a Saragossa

PENSANT EN EL BAYERN  Iniesta, Cesc i Alexis durant l'últim entrenament del Barça abans del partit a Saragossa. Iniesta no ha estat convocat.

BarcelonaJust deu dies abans de jugar a l'estadi del Bayern, el Barça comença l'operació per arribar a terres bavareses en el millor estat de forma possible. Amb les cames cansades del partit contra el PSG i un munt de pedaços en defensa per apuntalar un projecte que aspira a guanyar la Lliga i la Champions, el Barça de Tito Vilanova no s'ha emportat a Saragossa bona part de les seves estrelles.

El Bayern, de fet, ahir també va fer rotacions o va jugar amb un munt de teòrics suplents que no van tenir cap mena de problema per espolsar-se de sobre l'històric rival regional, el Nuremberg, en un derbi que va acabar amb golejada: 4-0. Si els bavaresos ja han guanyat la lliga, el Barça la té gairebé al sarró i podrà destinar els pròximes dos partits a gestionar l'estat físic dels jugadors. Alguns necessiten descansar i d'altres, en canvi, necessiten minuts per agafar embranzida. Vilanova sap que si es tracta de contraposar propostes futbolístiques, el Barça imposa respecte i no ha de demostrar res a ningú. Ara bé, físicament, el Bayern de Jupp Heynckes sembla més fort que un Barça que no ha deixat de superar problemes en forma de lesions, absències i complicacions en la preparació d'un equip que necessita sentir-se amb aire als pulmons per pressionar, donar velocitat a la pilota i cruspir-se el rival. "Serà clau recuperar gent en aquests dies. Recuperar el to i afrontar l'eliminatòria amb totes les garanties", admetia en la roda de premsa prèvia al partit contra els aragonesos Jordi Roura, que no va tenir problemes a afirmar que "potser el Bayern és el favorit" per disputar la final, ja que "és un equip fortíssim, que ha resolt les seves eliminatòries amb la Juve i l'Arsenal amb molta solvència". "Serà una eliminatòria molt dura que crec que es resoldrà en l'últim partit i per petits detalls", afegia Roura.

Si el partit de la Romareda és una qüestió de supervivència per a un Saragossa que ocupa zona de descens després de perdre a Riazor i del triomf del Dépor al camp del Llevant, per al Barça el matx no és res més que una oportunitat per gestionar el vestidor. Vilanova, més enllà dels discursos políticament correctes, pensa en l'Allianz Arena, i el Barça jugarà amb un equip titular diferent del de les últimes jornades, tal com ja va passar contra el Mallorca. A les baixes ja conegudes a l'eix de la defensa (Carles Puyol i Mascherano) s'hi afegeixen ara les del porter José Manuel Pinto (lumbàlgia) i Sergio Busquets (molèsties al pubis). Un capítol a part mereix l'estat de Leo Messi, peça clau en aquesta operació per esborrar la rialla de satisfacció del rostre d'un Bayern que s'ha convertit ara mateix, per mèrits propis, en candidat a guanyar la Champions. "Afortunadament, la seva lesió no ha empitjorat des de dimecres. Continua el seu procés de recuperació i confiem que d'aquí al 23 estigui en plenes facultats", admet Jordi Roura.

Iniesta descansa

Tito Vilanova també ha donat descans a dos homes fonamentals: Andrés Iniesta i Jordi Alba. Futbolistes com Montoya, Bartra, Song, Thiago i Tello, doncs, semblen destinats a tenir protagonisme en un partit en què sí que podrà jugar Adriano Correia. El brasiler, que no va poder acabar el partit amb el PSG, s'ha recuperat, però el cos tècnic dubta sobre què fer amb ell, ja que ha patit molts problemes aquesta temporada i és un recurs útil al centre de la defensa. Piqué, però, també arriba cansat i la composició de la defensa del Barça és un dels grans dubtes a la Romareda. El jove Sergi Roberto també podria tenir minuts contra un rival en què hi ha molts jugadors amb passat a La Masia, com el golejador Rodri, Edu Oriol, Víctor Rodríguez, Montañés i Rochina. Adrià Carmona no ha estat convocat per Manolo Jiménez, que tampoc pot disposar d'Abraham per sanció. El conjunt local no té gaire marge d'error si vol evitar un nou descens a Segona Divisió. Especialment després del triomf del Dépor al camp del Llevant. Manolo Jiménez recupera un dels seus puntals, Apoño, però ha admès als membres del cos tècnic que valora la possibilitat de donar descans a alguns dels jugadors titulars en defensa, com Sapunaru, Álvaro i Loovens, ja que si veuen una targeta no podrien jugar els partits de les pròximes jornades contra rivals directes en la lluita per evitar el descens, com el Celta de Vigo i el Mallorca.