09/09/2015

Marco Belinelli dóna un disgust a Espanya

El menorquí Sergi Llull i l’italià Marco Belinelli.

BarcelonaSegona derrota d’Espanya a l’Eurobàsquet. Marco Belinelli va destrossar ahir el combinat de Sergio Scariolo amb una actuació memorable i Itàlia es va endur la victòria a Berlín (98-105). L’anotador va exhibir una gran punteria i va acabar amb 27 punts i 7/9 triples. Danilo Gallinari (29 punts) també va tenir una actuació encertada. El partidàs de Pau Gasol, que va sumar 34 punts, 10 rebots i 5 assistències, es va quedar sense premi i la selecció espanyola s’haurà de jugar la classificació per disputar els quarts de final contra Islàndia i Alemanya.

Sense encert en el tir exterior i amb una defensa de pa sucat amb oli, la selecció espanyola va encomanar-se a Pau Gasol per intentar sobreviure a Itàlia, una selecció tan atípica com perillosa que ahir va mostrar la seva millor versió. Marco Belinelli, Danilo Gallinari i Andrea Bargnani, tres jugadors NBA, van combinar-se per anotar 74 punts. Un escàndol.

Pau Gasol va sostenir la selecció espanyola durant un primer període en què el pivot català va anotar 12 punts i va obligar Itàlia a cometre moltes faltes personals. De fet, el combinat de Simone Pianigiani va utilitzar aquestes infraccions com a recurs habitual. La tàctica li va servir per aconseguir una renda de 5 punts (24-29) a l’inici del segon quart.

Durant molts minuts, Itàlia va portar de corcoll la defensa de la selecció espanyola amb un estil ofensiu atípic, basat en la circulació exterior de pilota i el llançament de tres punts. Tot i això, el combinat entrenat per Sergio Scariolo va saber imposar la seva personalitat, dominar la pintura i arribar al descans amb un avantatge de tres punts (45-42). Els jugadors suplents han aportat 21 dels 45 punts de l’equip en els primers 20 minuts.

Vuit punts consecutius de Marco Belinelli van animar Itàlia, que es va apuntar un parcial de 0-15 a l’inici del tercer període (47-57). El jugador dels Sacramento Kings va dinamitar el partit amb un quart de gran encert en què va sumar 17 punts. Sense respostes, Espanya va arribar als últims set minuts i mig amb un desavantatge de 13 punts (68-81) i mai va donar sensació de capgirar el resultat.

La selecció espanyola, que no pot cometre més errades, juga avui (21 hores, Cuatro) contra el combinat d’Islàndia, un rival que acumula tres derrotes en tres partits, però que va competir molt bé contra Alemanya i Itàlia. Ahir, en canvi, va perdre de manera contundent contra Sèrbia (93-64). El combinat de Sasha Djordjevic es manté com a líder invicte d’un grup amb moltes coses per decidir.