FUTBOL

És Mourinho sexista?

Dilluns 6 va començar a Londres el judici d'Eva Carneiro contra el tècnic portuguès i el Chelsea FC

El passat dilluns va començar a Londres, el procés públic per la demanda que la doctora portuguesa Eva Carneiro ha interposat contra José Mourinho i contra el seu antic club, el Chelsea FC.  Durant el passat mes de gener van fracassar l'intent d'arribar a un acord en una vista privada i finalment, el cas a arribat al domini públic.

La doctora acusa al club d' acomiadament improcedent i al tècnic per intimidació, discriminació i assetjament sexual. El relat que la doctora ha declarat als jutjats de Craydon de la capital britànica, situa els fets en el primer partit de la temporada al camp del Swansea. Amb empat al marcador l'extrem belga, Eden Hazard, va caure aparentment lesionat. La doctora va saltar al camp per atendre'l de forma immediata i en veure-ho Mourinho va explotar. Mentre gesticulava de forma evident va cridar "Filha da puta" (Filla de puta en portuguès) i va mostrar el seu enfadament durant una bona estona. L'advocat de Mourinho però, defensa que va utilitzar la forma en masculí: "Filho de puta".

El tècnic portuguès d'entrada va fugir de la polèmica: " Fill de puta és una afirmació que utilitzo sovint, tots els meus jugadors ho saben. No hi ha cap connotació sexista en aquest comentari" i va afegir que no anava dirigit a la metge i que "en el món del futbol s'utilitzen males paraules". Malgrat l'intent de calmar la situació la doctora va ser apartada dels terrenys de joc i finalment va abandonar el club.

De la primera vista pública s'ha desprès que la doctora pensa arribar fins les últimes conseqüències. Per ara, segons han dit els departaments jurídics del club londinenc, Carneiro ha refusat 1,2 milions de lliures per tancar el cas en la vista privada del gener. Els advocats del Chelsea creuen que la metge ha portat el cas a la vista pública per reclamar una "compensació extravagant". Ara, des del club defensen que la decisió d'entrar al camp de la metge va mostrar la seva poca "visió de joc" (el fet d'entrar deixava els jugadors de Mourinho amb nou homes al camp) i com va valorar el tècnic una actitud "impulsiva i ingènua".

Els advocats de la metge justifiquen les dues demandes interposades amb la tesi que ella va fer bé la seva feina.  La doctora nascuda a Gibraltar, va atendre a un jugador amb problemes físics i va complir les seves responsabilitats, un fet que caracteritza els "bons empleats". Per contra relaten que un "mal empleat" (Mourinho) no deixa fer la feina a una "bona empleada" i que el club s'equivoca no aturant al tècnic. Els advocats han relatat tot el procés que es va desencadenar des d'aquell partit contra el Swansea fins que s'ha arribat a la primera vista pública. No sembla que el cas s'hagi de tancar ràpidament.