Dos morts en l'esfondrament d'un viaducte en una de les seus del Mundial del Brasil

Els fets han passat a Belo Horizonte, al sud-est del país. Almenys hi ha una vintena de ferits

Dues persones han mort i una vintena més han resultat ferides en l'ensorrament aquest dijous d'un viaducte en construcció que formava part d'un pla d'obres per al Mundial de futbol del Brasil a Belo Horizonte, capital de l'estat de Minas Gerais, al sud-est del país.

Segons fonts oficials, el viaducte s'ha esfondrat al damunt d'una part d'un autobús, dos camions d'obra i un vehicle que circulaven per l'Avenida Pedro I, al barri São João Batista.

La secretaria de Salut de la zona ha confirmat la mort de dues persones, i ha informat que una vintena més han resultat ferides, 13 de les quals són passatgers de l'autobús.

Els bombers només han confirmat la mort d'una persona –la conductora de l'autobús–, ja que encara no han pogut accedir a un vehicle aixafat per les bigues on, suposadament, es troba la segona víctima.

El lloc de l'accident és a uns 5 quilòmetres de l'estadi Mineirao, on dimarts que ve es jugarà la semifinal del Mundial de futbol 2014, i a 10 quilòmetres del centre d'entrenament de Cidade do Galo, "quarter general" de l'Argentina a la competició.

Segons les imatges difoses per la televisió, part de l'estructura ha caigut al damunt de la part davantera d'un autobús que passava pel lloc, de manera que només ha afectat la conductora del vehicle.

La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, ha lamentat l'accident i ha informat que el govern es posarà a disposició de l'Ajuntament i les autoritats de Belo Horizonte "en el que sigui necessari".

"Amb tristesa he conegut la caiguda del viaducte a Belo Horizonte [...] En aquest moment de dolor, expresso la meva solidaritat a les famílies de les víctimes", ha dit Rousseff a través de Twitter.La construcció del viaducte va començar fa poc més d'un any dins d'un pla general d'obres de mobilitat implementat amb motiu del Mundial de futbol 2014, que va començar el 12 de juny i conclourà el 13 de juliol.

Després de l'accident, algunes persones s'han acostat al lloc dels fets amb cartells en què es pot llegir: "Aquesta és la realitat de la Copa" o "Posa-ho al compte de la FIFA".

La constructora Cowan, responsable de les obres, ha lamentat "profundament" els fets i ha informat que ha enviat un equip per investigar els fets.

L'Ajuntament de Belo Horizonte ha decretat tres dies de dol.