ATLETISME
Esports 03/11/2013

El kenià Geoffrey Mutai guanya la marató de Nova York i revalida el títol aconseguit ara fa dos anys

Per primer cop la bandera catalana ha estat present a la tradicional desfilada de les nacions anterior a la cursa

BarcelonaEl kenià Geoffrey Mutai s'ha imposat a la marató de Nova York, una prova que ja havia guanyat el 2011, l'última edició en què es va celebrar la prova. Mutai ha arribat primer a la meta de Central Park amb un temps de 2:08:24, però no ha batut el seu propi rècord a la prova, que va establir fa dos anys, a 2:05:06.

En segon lloc ha arribat l'etíop Tsegaye Kebede, guanyador de la marató de Londres, i el tercer lloc ha estat per al sud-africà Lusapho Abril (2:09:45, a 1.21).

En la categoria femenina la keniana Priscah Jeptoo s'ha imposat en solitari (2:25:07) per davant de l'etíop Bizunesh Deba (02:25:56) i de la letona Jelena Prokopcuka (02:27:47).

La prova, que no es va celebrar l'any passat a causa dels danys de l'huracà 'Sandy', ha transcorregut per ara amb normalitat dins les enormes mesures de seguretat després de l'atemptat amb bombes que va matar tres persones l'abril passat a l'arribada de la marató de Boston.

Per primera vegada a la història de la prova, la bandera catalana, seguida d'una representació de corredors catalans, ha estat present en la tradicional desfilada de les nacions. El col·lectiu 'Pluja d'estelades' ha portat diverses estelades a la prova.