EL DERBI

Pau López: “No crec que s’hagi de fer res especial per jugar contra el Barça”

PORTER DE L’ESPANYOL

Amb 21 anys acabats de complir, assumir que és el porter titular més jove de la categoria és un repte complex. El d’avui serà el primer derbi que Pau López (1994, Girona) viurà sota els tres pals. Fa uns mesos era un aprenent a l’ombra de Kiko Casilla, però ara, pocs dies després de debutar amb bona nota amb la selecció catalana al Camp Nou, afronta amb maduresa i ambició el repte d’intentar posar fre al poderós trident atacant del Barça.

Aquest gener viuran tres derbis gairebé consecutius. Com els afronta un jove que, a més, serà debutant?

Amb ganes, perquè són contra el gran rival del nostre club. Són partits molt bonics que generen molta expectació i que tothom vol guanyar.

Per frenar atacs com els del Barça, ¿cal una preparació diferent de l’habitual?

No, jugues contra rivals de més categoria, però això t’ajuda, t’anima, surts més endollat al partit perquè saps que si no estàs a l’altura ho podem pagar molt car. No crec que s’hagi de fer res especial per jugar contra el Barça o contra qualsevol altre equip. Tots els rivals mereixen el mateix respecte.

¿El preocupa especialment que l’equip no sigui capaç de retenir la pilota?

És normal, quan canvies la manera de jugar en tan poc temps és lògic que l’equip i jo cometem errors. De mica en mica estem agafant les idees del míster, confiem en el que ens vol proposar, ens estem acostumant a aquesta manera de jugar.

¿Esperava consolidar-se tan aviat com a titular a Primera?

No, esclar que no. En cap moment podia pensar el que ha passat, començant per la Copa que vaig fer l’any passat i continuant per la titularitat que de moment tinc. Estic molt content.

Quins considera que són els seus punts dèbils?

Tinc molts punts dèbils, és evident que amb 21 anys i 19 partits que he jugat a Primera és impossible ser un porter perfecte. Tinc moltes coses que cal millorar, tant tècniques com tàctiques, i de mica en mica estem intentant polir-les amb el Tommy N’Kono.

Què li ha ensenyat N’Kono?

A part de les coses tècniques i tàctiques, la part psicològica, que és molt important en un porter. Sempre m’ha dit que sigui segur, atrevit, que tard o d’hora arribarà l’error, que s’hi ha de conviure, i crec que ho estic fent. S’ha de ser atrevit en el món del futbol, t’ho has de passar bé, no has de sentir-te mai atemorit perquè les coses surten pitjor. De moment estan sortint bé.

¿És un preparador exigent?

Quan fas les coses bé t’ho diu, però normalment parlem de les coses negatives, mai de les coses positives, perquè les que fas bé ja les saps. Crec que hi ha moltes coses que cal millorar i després de cada partit sempre parlem de les jugades, del que jo crec i del que ell pensa.

¿Nota que ha tingut una millora individual?

Quan véns de jugar 10 partits l’any passat i comences a jugar aquesta temporada és normal que no estigui a l’altura. Un porter necessita jugar per aprendre i aprendre dels errors també, perquè de tot se n’aprèn, tot té un procés. No pot ser que després de jugar 10 partits vulgui estar al màxim nivell. Cal cremar una etapa i ho estem fent de bona manera. Al principi anava sempre de bòlit i semblava que cada cop que xutaven feien gols, i jo em quedava gairebé sense intervenir. Ara en els últims partits estic intervenint més.

Només porten uns dies amb Galca, ¿què li ha sorprès més d’ell?

És una persona que parla molt directe, que parla molt amb tots els jugadors de la plantilla, la situació de cada un i el que n’espera. Durant tota la setmana està pensant en el pròxim partit. Per exemple, després del partit amb la selecció catalana em va començar a parlar de coses que havia de millorar de l’últim partit. Això fa que la gent estigui endollada en cada moment.

Més continguts de