ROLAND GARROS
Esports 09/06/2013

Rafa Nadal es converteix en llegenda en guanyar el seu vuitè Roland Garros contra David Ferrer

El de Manacor s'endú la final de forma fàcil contra el de Xàbia (6-3, 6-2 i 6-3) i es converteix en el primer jugador que guanya vuit títols d'un mateix Grand Slam

Oriol March
Rafa Nadal besa la copa de mosqueters

BarcelonaRafa Nadal no és d'aquest món. El tenista de Manacor, número 4 del món, s'ha endut aquest diumenge el vuitè Roland Garros de la seva carrera i s'ha convertit així en el primer jugador que ha aconseguit vuit títols d'un mateix Grand Slam. Ho ha fet després de vèncer David Ferrer en poc més de dues hores per 6-3, 6-2 i 6-3. Ferrer, en la seva primera final d'un gran torneig, no ha sigut capaç de sotmetre Nadal en cap moment.

El segon parcial, resolt per 6-2, encara ha tingut menys història que el primer. Només al final li han entrat els dubtes a Nadal, que ha perdut el servei tot just quan tenia l'opció de tancar el set. Un joc horrible de Ferrer li ha permès tancar el set i encaminar un nou triomf a París.

Nadal s'ha endut el primer set de la final per 6-3. El de Manacor ha sigut capaç de trencar tres vegades el servei del seu rival en un primer parcial ple d'alternatives i marcat pels dubtes inicials del tenista valencià, que ha combinat punts meritoris amb errors de principiant des del fons de la pista.

A les tres de la tarda han saltat a la pista els dos tenistes, que se citaven aquest diumenge amb la història. Nadal aspirava –i finalment ho ha aconseguit– a ser el primer jugador a aconseguir vuit títols en un mateix Grand Slam –ja acumula set victòries a la terra batuda de París–, mentre que Ferrer podia guanyar avui el seu primer Grand Slam en la primera final que disputava en una gran competició.

Aquest ha sigut l'enfrontament número 24 entre el de Manacor i el de Xàbia. Dels 23 precedents, Nadal se n'ha endut 19 i Ferrer, 4. El valencià no ha guanyat el seu rival en terra batuda des de l'any 2004. Tanmateix, és la primera vegada que els dos tenistes s'enfronten en una final de Grand Slam. L'any passat, Ferrer tan sols va ser capaç de guanyar cinc jocs a les semifinals de Roland Garros que va disputar.