BARÇA

El Madridisme, sense por per la seguretat: "Aniré al Bernabéu i després, de marxa"

Els negocis del voltant del Bernabéu no esperen menys espectadors abans d'un clàssic marcat per la seguretat

El Santiago Bernabéu / DENIS DOYLE / GETTY
MACARENA GONZALEZ DE LAS CUEVAS

Els enfrontaments entre el Reial Madrid i el Barça sempre s’han considerat d’alt risc a causa de la forta rivalitat entre els dos clubs. Però aquesta vegada el perill d'anar al camp no neix per la mala relació entre les aficions, sinó que l'amenaça prové de fora. Després de la suspensió dels amistosos cancel·lats aquesta setmana entre les seleccions de Bèlgica i Espanya i les d'Alemanya i Holanda, als voltants de l'estadi Santiago Bernabéu el clima és tranquil, a dia d'avui.

Al Restaurant Brios, un dels locals de més trànsit durant els partits del equip blanc, els cambrers es mostren optimistes: "Esperem la terrassa plena, com sempre. No es pot viure amb por, perquè això no és viure. La gent ha de seguir fent la seva vida amb normalitat i combatre així aquesta situació ", comenta l’Alberto, membre del personal.

A la botiga oficial del Bernabéu, una de les dependentes diu: "El desplegament policial dóna tranquil·litat. Em fa més respecte passar per llocs concorreguts, com la Puerta del Sol". Tot seguit afegeix: "La directiva del Madrid ha demanat reforços a la botiga per al dissabte, fet que significa que esperen  que tant l'estadi com l'exterior s'ompli com sempre d'aficionats".

"Esclar que aniré a l'estadi. També sortiré de marxa després del partit. Que es fotin!"

Pdro Aficionat del Madrid

Pedro, de 36 anys i soci merengue des de l'any 1978, també es mostra d'allò més confiat: "Esclar que aniré a l'estadi. Crec que hi haurà més risc en altres partits que en aquest. Per exemple, en un de bàsquet o d'un altre esport. També sortiré de marxa després del partit. Que es fotin! ". Mario, seguidor del Reial Madrid, declara: "Si aconseguís una entrada, hi aniria sense dubtar-ho. A morir com un víking!".

Finalment, en Juan, seguidor incondicional del club blanc i veí del barri de Chamartín des de fa més de 20 anys, afirma: "No és la primera vegada que parlem d'un possible atemptat als voltants de l'estadi. El 2004 es va haver d'evacuar el camp per amenaça de bomba, i el 2002, si no recordo malament, ETA va fer esclatar un cotxe bomba i va deixar ferits lleus hores abans d'un partit de Champions".

És innegable que l'ambient aquests dies és de preocupació, però sembla que els ciutadans estan conscienciats que no s'hi guanya res canviant la nostra manera de gaudir la vida, ja sigui assistint a un concert, prenent cafè en una terrassa o anant al camp a veure un gran partit com el d'aquest dissabte.