TANDA DE PENALS

Sensibilitat culer de la LFP

1. LFP

El 20-D està marcat al calendari polític per les eleccions generals. Per als culers, el 20-D és el dia de la final del Mundial de Clubs. Fa mesos que ho tenim anotat a les 11.30 h. Doncs bé, ahir, la LFP va anunciar el Madrid-Rayo de la jornada 16 a les 12 h, coincidència plena amb la final.

2. Japó

90 minuts després, i traient els peus de la galleda sense ni posar-se vermells, van passar el derbi de Madrid a les 16 h. Ja sabien que no hi pot haver coincidència amb partits de FIFA, però ningú va caure que el Barça podia jugar la final. Au que els hauria passat el mateix si al Japó hi volés el Madrid.

3. Tebas

De fet, ahir va sortir de l’armari.  Javier Tebas va fer un sil·logisme estrany. Si Zapatero és del Barça i Rajoy del Madrid, per què jo no puc dir que sóc merengue? Perquè al president de la Lliga se li suposa una certa imparcialitat. Diu que s’estima més passar per madridista que per mentider. Olé.

4. Cardenal

Més agosarat, el president del CSD, Miguel Cardenal, va assegurar a Catalunya Ràdio que els aficionats “poden anar sense por als estadis perquè la lluita antiterrorista està assentada i compta amb molts mitjans”. Està bé la confiança però vanar-se de ser exemple es pot girar en contra.

5. ETA

L’1 de maig del 2002, quan el Barça havia de remuntar-li un 0-2 al Madrid en unes semifinals de Champions, ETA va fer esclatar un R-19, a la Castellana, a tocar del Bernabéu, a les 17 h. Els 20 quilos de cloratita van fer una dotzena de ferits. El partit es va disputar igual (1-1), en un clima molt enrarit.