BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 10/10/2016

Tyrese Rice, una manera de viure

El base reapareix i lidera la victòria en la pròrroga del Barça Lassa contra el Baskonia (98-92)

à.g.

BarcelonaEl Barça Lassa arribarà a l’estrena de l’Eurolliga amb la feina feta a la Lliga Endesa, on ahir va superar un incòmode Baskonia (98-92). L’equip blaugrana, nerviós, va necessitar una pròrroga per assegurar-se el triomf contra un rival que mai es va donar per vençut.

Georgios Bartzokas va tenir les baixes de Petteri Koponen, Pau Ribas i Shane Lawal, però va poder comptar amb Tyrese Rice, que va reaparèixer. El base nord-americà representa una manera de viure, un estat d’ànim del qual els seus companys s’encomanen. Quan ell hi és, tothom juga al seu ritme desacomplexat. Ahir va acabar el partit amb 20 punts, 7 faltes rebudes i 4 assistències, una de les quals per sota de les cames. Més enllà dels números i del triomf final, l’equip va connectar amb els 5.042 aficionats del Palau Blaugrana.

El triomf també va servir per veure un nou estil de gestionar l’equip, ja que Joan Carles Navarro, que va anotar 14 punts en 19.12 minuts, es va quedar sense disputar els moments decisius del partit.

Animat per un Justin Doellman que va anotar 11 dels seus 24 punts en el primer quart, el Barça Lassa es va construir un avantatge de deu punts durant un segon període que va acabar amb un resultat de 53-47. L’equip blaugrana va proposar un joc equilibrat en atac, però es va mostrar massa tou en defensa. Això ho va aprofitar el Baskonia per reenganxar-se en el marcador en diferents fases en què el partit semblava trencar-se, com per exemple en la recta final d’un tercer quart en què el conjunt basc va reaccionar a un desavantatge de deu punts i va passar d’un 70-60 a un 72-73.

El partit va arribar empatat als últims 4,2 segons, i Tyrese Rice va fallar un triple molt llunyà que hauria evitat la pròrroga (84-84). Tot i cometre moltes errades, en el temps extra l’equip blaugrana va ser superior contra un rival que va dependre massa de Shane Larkin.

“Ens queda molta feina per fer”

“Hem jugat sota pressió el primer partit a casa i això s’ha notat, però hem aconseguit la primera victòria al Palau contra un rival difícil que ha fet un partit excel·lent. És evident que ens queda molta feina per fer. Tot i que hi ha molts jugadors de l’any passat, som un equip nou amb una filosofia nova, i necessitem temps”, va opinar Georgios Bartzokas, tècnic del Barça Lassa.