11/04/2013

Valdés dóna oxigen al Barça amb una nova gran nit europea

2 min
Valdés va evitar el gol del PSG durant el primer temps però no va poder fer res en la jugada del 0-1.

Barcelona.Víctor Valdés feia cara de pomes agres tornant de Vigo. També tornant de París. El porter del Barça no va acabar gens satisfet de la manera de defensar de l'equip en aquells partits, amb el remat d'Oubiña tot sol en l'últim segon i la facilitat d'Ibrahimovic per baixar una pilota penjada i cedir l'esfèrica a Matuidi. Competitiu, guanyador i decidit, Valdés va esbroncar els seus defenses, els va estirar les orelles i se'n va anar a casa sense parlar gairebé amb ningú. El porter català no ha canviat gens la seva manea de treballar des que va anunciar que deixaria el club. Segueix sent el que més treballa, el que més crida, el que més es fixa en els detalls.

Convertit en un pal de paller d'aquest Barça, Valdés va jugar contra el PSG un altre d'aquells duels memorables, com la final de París, quan aturava els xuts d'Henry i Ljunberg, com el dia d'aquella contra de Drogba abans de la final de Roma. Com en les diferents ocasions del Chelsea a Stamford Bridge el dia del gol d'Iniesta. Just quan el Barça va semblar més desdibuixat, Valdés va estar més centrat que mai. La seva ombra es va allargar i va aturar els xuts de Moura, de Lavezzi i d'Ibra. La seva aturada a Lavezzi durant el primer temps va ser memorable. Va servir per mantenir dret un equip que tremolava. A la segona part, després de no haver pogut evitar el gol de Pastore, va escridassar Piqué, Busquets, Bartra, Alba... a tothom, encarregant-se que ningú estigués adormit. Si el gol el va fer Pedro i Messi va canviar el color del partit, Valdés va ser la xarxa de seguretat amb sis aturades claus, el salvavides que va salvar un equip que l'enyorarà quan no hi sigui. El mateix Andoni Zubizarreta, que no va voler parlar sobre el futur del porter, va admetre que Valdés "treballa molt concentrat, és segur en el joc aeri, desafia jugadors alts... pocs poden fer el que fa ell".

Dins del club se segueix donant per perdut un jugador que no està disposat a canviar d'opinió. La secretaria tècnica, però, no descarta un últim intent per aconseguir que Valdés es quedi per seguir donant seguretat en nits com les d'ahir.

stats