BARÇA
Esports 15/09/2014

Bartomeu esquiva les preguntes tècniques en l'inici del judici contra la junta de Laporta

Argumenta que fa poc que és president del Barça i remet algunes preguntes al vicepresident econòmic Javier Faus, que declara demà dimarts

Albert Llimós
2 min
Bartomeu declarant aquest matí / PERE TORDERA

BarcelonaEl judici de l'acció de responsabilitat a la directiva de Joan Laporta ha començat a les 11.10 h, després d'una hora i mitja de reunions prèvies per resoldre qüestions processals. El primer testimoni a declarar és l'actual president del Barça Josep Maria Bartomeu. Per la part demandada, l'extresorer Xavier Sala i Martín i l'exvicepresident Alfons Godall no s'han presentat en persona i, per tant, la primera jornada del judici s'ha acabat quan han acabat les preguntes a l'actual màxim mandatari del Barça, poc més de dues hores i quart després.

Bartomeu, tranquil, en diferents moments de la seva declaració ha remès algunes de les preguntes al vicepresident econòmic, Javier Faus, en tractar-se de qüestions tècniques, concretes sobre aspectes econòmics, que respondrà demà dimarts Faus. L'advocat d'Alfons Godall s'ha queixat per aquest fet i s'ha preguntat com és possible que el màxim representant de la junta demandant no conegui aquestes qüestions. Bartomeu ha contestat que "no li hauria de sorprendre, fa poc era vicepresident". Bartomeu ha acabat la seva declaració a les 14.20 h, després de gairebé dues hores de rebre preguntes dels advocats dels antics directius.

L'acció, iniciada per la directiva presidida llavors per Sandro Rosell, va ser aprovada ara fa quatre anys per l'assemblea de compromissaris per un estret marge de 29 vots, fet que ha permès iniciar el judici contra la junta presidida per Joan Laporta per les pèrdues econòmiques amb què va acabar el seu mandat, xifrades en més de 47 milions d'euros. Laporta i els seus defensen que aquestes pèrdues no són certes i divergeixen sobre la interpretació de l'auditoria de Deloitte encarregada pel Barça.

Durant la setmana desfilaran per la Ciutat de la Justícia l'expresident Sandro Rosell, l'actual vicepresident econòmic, Javier Faus, o l'exvicepresident Marc Ingla, entre altres. El judici s'acabarà el 30 de setembre.

stats