BARÇA
Esports 04/11/2016

Adriano, citat a declarar dimarts vinent per haver defraudat a Hisenda

El futbolista demanarà que s'arxivi el cas perquè va retornar íntegrament tots els diners que no havia declarat en aquell moment

M.r. / A.l.
2 min
Adriano ja és jugador del Besiktas

BarcelonaDimarts vinent, 8 de novembre, l'exjugador del Barça i ara del Besiktas Adriano Correia acudirà a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet per declarar en el cas de presumpte frau fiscal a la Hisenda espanyola. El futbolista ja ha retornat els 641.000 euros que va defraudar durant els anys 2011 i 2012. El brasiler declararà al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, i, segons fonts de la defensa, intentarà demostrar que no hi va haver cap tipus d'irregularitat i sol·licitarà en conseqüència que s'arxivi la causa.

El cas arrenca l'octubre del 2015, quan l'Agència Tributària va denunciar el futbolista llavors del Barça al servei de delictes econòmics de la Fiscalia de Barcelona. Després de les comprovacions pertinents es va arribar a la conclusió que el jugador va obtenir "importants ingressos derivats de la cessió dels seus drets d'imatge", que s'haurien d'haver tributat però no es va fer.

L'any 2010 el brasiler va cedir els drets d'explotació d'imatge durant 10 anys a una societat purament instrumental ubicada a Madeira, Portugal, a canvi de 2,3 milions d'euros. Adriano "s'hauria servit de l'avantatjós règim fiscal d'aquest territori portuguès", segons l'escrit de la Fiscalia, per percebre els pagaments del Barça en tot el que fa referència al drets d'imatge: 435.000 euros el 2010, en un contracte ascendent que arribava als 594.00 el curs 2014-2015. "En cap dels 2 anys va declarar cap ingrés derivat de l'explotació dels seus drets d'imatge", apuntava l'escrit del fiscal, que denunciava el jugador per 2 delictes contra la hisenda pública.

Un cop s'havia iniciat la investigació, Adriano va presentar una declaració complementària per a l'IRPF del 2013, amb la qual cosa incrementava en 925.000 euros els ingressos declarats ("presumiblement la cessió dels drets d'imatge al Barça", segons l'escrit). El 2016 va ingressar 65.000 euros més a l'Agència Tributària per saldar tot el deute.

stats