LLIGA DE CAMPIONS
Esports 06/11/2014

Un problema mecànic a l'avió deixa els jugadors del Barça a Amsterdam

Després de gairebé dues hores a bord, els jugadors han desembarcat, fent nit a terres holandeses. Sortiran cap a Barcelona al migdia

Toni Padilla
2 min
Luis Suárez, Javier Mascherano i Leo Messi / FC BARCELONA

Amsterdam (enviat especial)Després de guanyar al camp de l'Ajax, el Barça ha patit un munt de problemes per tornar a casa. El vol que havia de portar l'equip de Luis Enrique de tornada a Barcelona no s'ha pogut enlairar per un problema a una vàlvula del motor 1. La tripulació del vol, gestionat per Iberia, ha demanat perdó quan el vol ja estava llest per entrar a la pista d'enlairament, però ha tornat a la posició de sortida per intentar solucionar els problemes amb la vàlvula de forma manual. Després d'una hora treballant amb el personal de l'aeroport, s'ha anunciat que el vol no podia sortir.

Tot semblava indicar que seria un retorn normal, però no ha estat així. El vol de fet, ha començat amb bromes, quan una hostessa del vol ha comentat que el comandant, de jove, va formar part del grup musical 'Los Nikis'. I quan el comandant ha saludat, algú li ha recordat que aquest grup madrileny tenia una cançó anomenada "Enrique el Ultra Sur". El comandant, tot content, ha afirmat que la lletra era seva i que era amic del periodista Tomás Roncero. Entre rialles i bromes, la gent ha ocupat el seu lloc, per tornar a Barcelona.

Però el vol mai ha sortit. El problema, que ha passat just quan l'aeroport de Schiphol tenia poc personal doncs era horari nocturn, ha provocat una mica de confusió. Els encarregats de l'agència de viatges del club, 'Halcón viajes', han aconseguit trobar habitacions d'hotel per als jugadors de Barça quan faltaven pocs minuts per les 2 de la matinada. Luis Enrique, segons ha comunicat el vicepresident Jordi Cardoner, ha escollit fer nit a Amsterdam i no esperar un nou avió. El Barça tenia previst entrenar aquest dijous a les 12, sessió que no es farà ja que el Barça finalment torna aquest matí (aproximadament a les 12h del migdia). Quan els jugadors han baixat de nou, alguns estaven de bon humor. Altres, com Luis Enrique, no gaire, mostrant-se enfadat per veure càmeres de televisió al peu de la pista.

Alguns dels responsables del club, com el representant de relacions internacionals Albert Soler, Andoni Zubizarreta i Carles Puyol, s'han quedat a bord. Cardoner en canvi, s'ha quedat amb els jugadors. A tres quarts de quatre de la matinada, els aficionats, directius, familiars de jugadors i periodistes presents han baixat a l'aeroport de nou, on han esperat amb paciència un vol d'Iberia que ha sortit a les 4 de la matinada de Madrid per poder portar tothom de tornada a Barcelona, amb més de 10 hores de retard. A l'aeroport, els treballadors decoraven les instal·lacions de nadal. I tot de gent dormia amb mantes pels racons, com un estoic Andoni Zubizarreta.

stats