COPA REGIONS UEFA
Esports 11/04/2012

El defensa Àlex Cano creu que l'èxit català en la Copa de Regions UEFA "serà molt difícil de repetir"

El jugador del CE Europa, indiscutible pel seleccionador Toni Almendros, valora la fita històrica de Catalunya Amateur en la competició

àngel Garreta
2 min
Cano amb el trofeu estatal UEFA

BarcelonaEl defensa Àlex Cano, central del Club Esportiu Europa, és un dels tres jugadors graciencs que és indiscutible amb Catalunya Amateur -al costat dels seus companys de vestidor Ivan Álvarez i Ramon Rovira-. El futbolista afirma que l'èxit català "és una experiència que la recordaré tota la vida. Guanyar un títol ja és molt complicat, i ser campió al nostre nivell és així de l'única forma que es pot aconseguir". Per Cano aquest "és un èxit català que serà molt difícil repetir. Estic molt orgullós, tot això és un autèntic somni".

Segons el futbolista, el repte de fer història "era molt il·lusionant, a la vegada que et feia veure la dificultat que té un objectiu com aquest. Saber que seriem els primers en aconseguir-ho era un afegit de motivació, encara que penso que, si Catalunya ja tingués un títol previ, tots nosaltres hauriem jugat i lluitat igual en aquesta fase final".

El central europeista considera que a la selecció "hi ha jugadors de moltíssima qualitat. Desitjo que es mantingui el bloc, però també estic convençut que algun jugador té moltes opcions de donar un salt de categoria. De totes maneres, espero que els canvis en les plantilles de la temporada vinent no afectin al grup. Estem molt units".

Com a futbolista amateur, el defensa assegura que l'únic somni internacional per gent del mateix perfil és la Copa de Regions. "Més que res perquè és l'única opció que tenim de jugar per Europa", admet. El defensa, que no s'havia imaginat tenir mai una oportunitat així, afirma que en l'aspecte modest un futbolista només pot lluitar per la Copa de Regions a nivell de selecció, per la Copa Catalunya "i pel títol de lliga de Tercera Divisió. No hi ha res més. Totes aquestes fites representen el sostre del món no professional".

En clau europeista, Àlex Cano manifesta sentir-se orgullós de "poder compartir aquestes experiències amb companys de l'Europa. M'encantaria que poguessin venir molts més, però aixó no pot ser perquè han de venir de molts altres clubs, lògicament. El nostre entrenador, en Pedro Dólera, té molt a dir en la meva convocatòria".

stats