POLIESPORTIU
Esports 04/04/2013

12 històries d'èxit d'esportistes catalans, aplegades en un sol llibre

El secretari general de l'Esport Ivan Tibau ha presentat el llibre 'Més enllà de l'èxit' d'Àlex Ochoa i Lluís Carles Pérez

Toni Padilla
1 min

BarcelonaEl Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Melcior Colet ha acollit la presentació del llibre 'Més enllà de l'èxit'. Retrats personals de 12 figures de l'esport català, escrit pels periodistes Àlex Ochoa i Lluís Carles Pérez. L'acte ha estat presidit pel secretari general de l'Esport, Ivan Tibau.

L'obra retrata dotze esportistes catalans que han excel∙lit i han marcat una època en la seva especialitat: Pol Amat, David Barrufet, Mireia Belmonte, Alberto Borregán, Àlex Corretja, Gervi Deferr, Manel Estiarte, Gemma Mengual, Juan Carlos Navarro, Carles Puyol, Purito Rodríguez i Laia Sanz. Les il·lustracions dels protagonistes estan fetes pel conegut caricaturista Joan Vizcarra, mentre que el pròleg ha anat a càrrec d'Ivan Tibau.

La presentació també ha comptat amb la presència dels dos autors i Pol Amat, jugador de l'Egara, un dels protagonistes del llibre, a banda de representants de l'editorial de l'obra, Deu i Onze Edicions. Segons Ivan Tibau, els 12 protagonistes del llibre són "una mostra molt representativa del bon nivell de l'esport català, homes i dones que han excel·lit, o encara ho fan en diverses modalitats. El més important, però, és que han estat un exemple tant en la competició com en la seva vida personal, gràcies als valors que han après des de ben petits, que la seva trajectòria esportiva ha anat enfortint i potenciant i que han ensenyat a tothom".

El llibre explica la part humana i professionals dels esportistes, amb anècdotes com l'origen del sobrenom 'la bomba' Navarro, els sacrificis d'Àlex Corretja amb 12 anys per poder jugar de forma professional o les peripècies de Pol Amat per poder estudiar i jugar a la vegada.

stats