FUTBOL
Esports 25/05/2017

Almenys 50 partits de Segona B i de Tercera, sota sospita d'estar arreglats

Segons publica el diari 'El País', la xifra equivaldria a un partit per jornada, tot i que 46 encontres corresponen a la present temporada i 4 a la 2015-16

Ara
2 min
Nico Cháfer, en el moment d’entrar detingut als jutjats.

BarcelonaL'organització d'operadors d'apostes dedicada al control de les cotitzacions a tot el món, Federbet, ha comunicat a la Lliga les sospites que, com a mínim, 50 partits de Segona B i Tercera, jugats les dues últimes temporades, podrien haver estat arreglats per afavorir les apostes esportives a través d'internet, segons publica aquest dijous el diari 'El País'.

La xifra de, com a mínim, 50 partits suposaria que almenys un partit per jornada ha estat arreglat, tot i que la gran majoria dels que estan sota sospita, uns 46, són de l'actual temporada (2016-17). Fa dues setmanes, l'enfrontament de Tercera Divisió entre l'Atlético Espeleño i el Betis B va acabar 1-7, un resultat que va donar la primera plaça del grup 10 als bètics. Aquest ha estat un dels últims partits que han fet sospitar Federbet pel volum irregular d'apostes que es van registrar.

Segons s'explica a 'El País', amb cada avís la Lliga obre una investigació i si veu indicis d'irregularitats en l'enfrontament en qüestió es procedeix a fer una denúncia a la policia. El mateix diari també recull les declaracions del president d'un club de Tercera Divisió, que està disputant el 'play-off' d'ascens i que prefereix mantenir-se en l'anonimat, que no dubta a afirmar que "tots els jugadors de Segona B i de Tercera aposten, és molt habitual".

El 12-0 del Barça B a l'Eldenc

La rocambolesca golejada (12-0) del filial blaugrana a l'Eldenc del mes d'abril, en partit corresponent al grup tercer de la Segona Divisió B, va ser el detonant que va posar el tema sobre la taula. Entre d'altres, també se sospita del partit entre el Marchamalo i el Toledo B jugat l'abril del 2016, on un gol escandalós del Marchamalo va alçar les sospités per la passivitat defensiva dels toledans.

Les cases d'apostes europees estan sotmeses a uns controls que han fet que les cases xineses i asiàtiques, que n'estan exemptes, prenguin protagonisme en les apostes considerades irregulars. Pràctiques com aquestes fan que les categories inferiors del futbol espanyol es vegin tacades i estiguin sota sospita.

stats