NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 23/10/2014

Les substitutes d'Anna Tarrés no deixen que l'exseleccionadora espanyola de sincronitzada entreni al CAR de Sant Cugat

La directora tècnica de natació sincronitzada, Ana Montero, i la seleccionadora Esther Jaumà prohibeixen a l'equip francès de natació sincronitzada, amb el qual ara col·labora Tarrés, entrenar-se al CAR. "És tot per un tema personal", explica Tarrés

Nuria García
2 min

BarcelonaEl Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat ha prohibit l'entrada a les seves instal·lacions a l'equip francès de natació sincronitzada amb el que ara col·labora Anna Tarrés, segons ha avançat 'Mundo Deportivo'. El fet que les seleccions utilitzin les instal·lacions del CAR per entrenar és un fet habitual –els equips paguen per poder fer ús del CAR– i de fet, per preparar el Mundial de natació de Barcelona, hi va haver diversos equips que van fer estades a les instal·lacions de Sant Cugat.

"França venia aquí a fer una estada i jo vaig demanar poder anar a entrenar al CAR de Sant Cugat, que em va respondre que la Federació deia que no podia anar-hi", explica Tarrés a l'ARA. "El CAR és un referent mundial d'alt rendiment, hi ve molta gent a fer estades", afegeix. Tarrés explica que no va posar condicions: "Cap ni una! Jo sóc qui ve de fora, sóc jo qui m'adapto. Hauria entrenat fins i tot a l'hora de dinar a qualsevol de les 5 piscines que hi ha ara al CAR, no hagués passat res", comenta. Tarrés creu que la prohibició es deu a un "tema personal". "Al novembre no hi ha qüestions estratègiques, si em diguessis al juny... però ara?", diu l'exseleccionadora espanyola, que explica que França, en tot cas, no és competència directa de la selecció estatal: "Les franceses són cinquenes d'Europa, ja m'agradaria estar lluitant amb elles per les medalles", destaca.

L'exseleccionadora espanyola explica que ella, a la seva època, també va negar-se a que alguns equips de sincronitzada entrenessin al CAR. "Probablement, alguna vegada sí que vaig dir que no, però va ser per qüestions d'espai. Quan jo era seleccionadora només hi havia dues piscines al CAR i era molt més difícil".

De fet, aquesta negativa no és inusual, com explica a l'ARA el director del CAR, Joan Fontseré. "Des de fa anys, també quan ella era seleccionadora, quan rebem una petició d'un grup internacional que és competència d'un dels nostres grups parlem amb l'equip tècnic d'aquella disciplina i són ells els que decideixen si volen que aquell altre grup entreni allà o no", explica el director del CAR. Així, quan el CAR va rebre la petició per poder entrenar a les instal·lacions de Sant Cugat d'Anna Tarrés durant tres o quatre dies, es va adreçar a l'equip que ara encapçala Ana Montero, la directora tècnica de l'equip i Esther Jaumà, l'actual seleccionadora espanyola de sincronitzada. "Elles ho van treballar internament i van decidir que no, normalment aquestes decisions es prenen per qüestions estratègiques", explica Fontseré, que afegeix que quan Tarrés era seleccionadora també va impedir que alguns grups s'entrenessin al CAR.

L'exseleccionadora espanyola, que va ser acomiadada per la Federació Espanyola de Natació fa dos anys, té casos oberts amb la federació a la justícia. Així, l'equip francès s'entrena a L'Hospitalet de Llobregat.

stats