Natació sincronitzada
Esports 08/03/2016

Anna Tarrés apunta a Carbonell i Mengual: "Han buscat el seu lluïment personal"

L'exseleccionadora espanyola de natació sincronitzada, ara al capdavant de l'equip d'Ucraïna, critica la feina de l'actual equip tècnic i la política de la Federació Espanyola de Natació

Ara
3 min
Ona Carbonell, durant l'actuació de l'equip espanyol al Preolímpic de Rio

BarcelonaSón dies de crítiques i acusacions a la natació sincronitzada. Després dels mals resultats d'Espanya, que ha quedat fora dels Jocs Olímpics de Rio 2016 en la modalitat d'equip després d'acabar en cinquè lloc al Preolímpic, l'exseleccionadora Anna Tarrés ha titllat d'egoista el comportament de les úniques dues representats que seran a la cita olímpica del Brasil aquest estiu, Gemma Mengual i Ona Carbonell. "No entenc per què no s'ha dedicat a ensenyar tot el que havia après, en lloc de lluir-se ella", ha criticat de la veterana nedadora. Pel que fa a Carbonell, també l'ha acusat de mirar "per ella". "Ha decidit que només faria les modalitats individuals i l'hi han permès, incomprensiblement". I afegeix: "Fa dies que l'Ona s'ha esborrat. No és només en aquesta competició. Fa dies que l'hi permeten. Segurament es deu estar penedint de moltes coses".

"Està clar que aquests resultats són una decepció per a totes, però ens aixecarem més fortes", va escriure Carbonell en una llarga carta feta pública a través de les xarxes socials. No refusa l'autocrítica, diu, i lamenta que l'alegria de poder lluitar per una medalla a Rio es quedés "ràpidament entelada per l'agra tristesa" de veure fora les seves companyes en la rutina per equips. La nedadora demana que sigui la humilitat el camí per seguir creixent.

Se'n va fer ressò de seguida Gemma Mengual, que a través del Twitter va assegurar que se sent "orgullosa d'aquest equip tècnic i de les nedadores, malgrat que hi hagi gent que pretengui aprofitar-se de la situació". Semblava una al·lusió a Tarrés.

En declaracions a Onda Cero, Tarrés ha deixat clar que sent "tristesa" per l'eliminació d'Espanya, per tot l'esforç que hi va posar en el seu moment i per les hores dedicades per les noies. "Però per l'equip tècnic no sento cap mena de llàstima. Per Fernando Carpena [president de la Federació Espanyola de Natació], zero pena. No em fan pena Ana Montero i Ester Jaumà, perquè van menysprear la nostra feina, no han volgut saber res de nosaltres i ens han maltractat públicament. Aquesta vanitat i aquest odi cap a nosaltres, ara se'ls ha girat en contra".

Tarrés lamenta que Espanya "s'hagi relaxat" i no hagi buscat una innovació, "una coreografia que sorprengués". "Estan ancorats en el passat. El mètode d'entrenament no els ha servit per competir, per exemple, amb Itàlia, i aquí s'han vist les debilitats d'Espanya". Personalitzant en el president Carpena, l'exseleccionadora demana que deixi pas a algú altre. "La seva política ha sigut un fracàs rotund. No té capacitat de lideratge. L'esport no és política, és entrenament, feina, és ser honest, és portar les teves capacitats al màxim per portar el teu país als Jocs Olímpics. Ell ha posat per davant els seus amics i el seu ego. Qui li ha seguit el joc, ocupa llocs de poder. Els que li plantejàvem dubtes o no li rèiem les gràcies, som on som".

En la seva nova etapa al capdavant de l'equip d'Ucraïna, Tarrés ha aconseguit que l'equip superi en execució les japoneses. "Era el més difícil, i la gesta és importantíssima", ha comentat.

Les crítiques d'Anna Tarrés se sumen a les que també van arribar poques hores després de la desfeta per part de la nedadora de Gran Canària Thaïs Henríquez, que fins i tot va arribar a publicar una carta de queixa a través del seu compte de Twitter.

stats