Barça

Ansu Fati: llum al final del túnel i molta prudència

L’atacant fa part de l’entrenament amb el grup per primer cop des que es va lesionar al genoll el novembre de l'any passat

3 min
Ansu Fati en l'entrenament d'aquest dimarts a la Ciutat Esportiva del Barça

BarcelonaAnsu Fati comença a veure la llum al final del túnel. La perla del planter va completar ahir dimarts part de l’entrenament amb el grup per primera vegada des que es va lesionar el menisc intern del genoll esquerre el 7 de novembre del 2020 en un partit contra el Betis al Camp Nou. El seu retorn està cada cop més a prop, però, malgrat que algunes informacions apunten a l’enfrontament de Lliga contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán del pròxim 11 de setembre com a possible data per tornar a veure Ansu disputar minuts de joc, des del club blaugrana no volen fixar una data concreta per al seu retorn i asseguren que el futbolista hispano-guineà es vestirà de curt quan estigui a punt per fer-ho.

Insisteixen que cal molta prudència amb un jugador que ha hagut de treballar de valent, tant físicament com mentalment, per recuperar-se d’una lesió que ha sigut un calvari i que l’haurà deixat fora de joc durant deu mesos. De fet, Ansu ha sigut intervingut en fins a quatre ocasions per la mateixa lesió. Dos dies després de lesionar-se, el 9 de novembre, es va dur a terme la primera operació a Barcelona, a càrrec del doctor Ramon Cugat i sota la supervisió dels serveis mèdics del club. Se li va practicar una primera sutura al menisc intern. La previsió inicial de quatre mesos de baixa, però, quedaria esquinçada: al gener es va tornar a obrir la zona afectada per reparar una al·lèrgia a la sutura i a finals de març, segons va avançar el diari As, el davanter, que no suportava les càrregues que li plantejaven els recuperadors, va tornar al quiròfan per sotmetre’s a una artroscòpia diagnòstica que tampoc va oferir respostes positives. 

Després de tres operacions a Barcelona sense un desenllaç satisfactori (i els retrets interns al club que això va suposar), Ansu es va posar a principis de maig en mans del metge de la selecció de futbol portuguesa, lluny dels especialistes que normalment treballen amb el club, per acabar amb el calvari que el va deixar pràcticament tot el curs passat en blanc, tant al Barça com amb la selecció espanyola, causant baixa a l’Eurocopa. Finalment, i a instàncies del seu agent Jorge Mendes, el futbolista va ser intervingut a Porto per José Carlos Noronha, que li va practicar una extracció parcial del menisc. L’atacant, després d’aquesta última intervenció, va completar part de la seva recuperació a cavall entre Barcelona i Madrid, tractant-se amb Joaquín Juan i Raúl Martínez. L’un ha treballat amb esportistes de primer nivell com Cristiano Ronaldo, Radamel Falcão (tots dos representats per Mendes) i Pau Gasol, mentre que l’altre és el fisioterapeuta de capçalera de la Federació Espanyola de Futbol.

Amb tot, Ansu va ser rebut ahir a l’entrenament amb un passadís de clatellots de benvinguda per part dels seus companys. Ronald Koeman l’espera amb els braços oberts: sense Messi i amb el club collat econòmicament, el millor reforç per a la davantera demana recuperar l’hispano-guineà. De moment, Ansu alternarà progressivament la seva participació en les sessions d'entrenament grupals amb treball específic al marge per acabar de completar la seva recuperació.

El Barça comprarà Yusuf Demir

Qui també és present i futur del Barça és Yusuf Demir. El jove atacant austríac, que va debutar en partit oficial dissabte contra l’Athletic Club, juga com a cedit del Rapid de Viena al Barça a canvi de 500.000 euros i una opció de compra de 10 milions d’euros a final de temporada que, tal com va avançar RAC1, l’entitat blaugrana té prevista executar.

stats