29/10/2019

Ara juguen elles

2 min
Ara juguen elles

BarcelonaJa era hora que el futbol femení es plantés d’una vegada per totes. Cal tenir unes bones condicions laborals, com qualsevol treballador, i estic molt a favor d’aquesta vaga. Les futbolistes interessen a la societat cada vegada més, però als que remenen les cireres els va molt bé que estiguin amb la boca tancada i no es queixin. Tot s’estava desviant cap a temes mediàtics com els drets d’imatge i els partits que es fan o no per la televisió.

Les jugadores han dit prou. Els clubs posen l’excusa que fan tot el possible perquè les seves integrants estiguin còmodes, però no estan entenent que només demanen un salari mínim de 16.000 euros anuals i que ni tan sols demanen el 100% de cotització. És el que jo hauria demanat, però no només per demanar, sinó per totes les hores que s’hi inverteixen durant la setmana i el cap de setmana. Quan hi ha un desplaçament, s’estan fora de casa durant dies. ¿Com es pagaria això en una altra feina? Demanen un acord per a un 75% i els clubs diuen que no el poden assumir. De debò? ¿No deu ser que no voleu assumir-lo? M’he mirat tot el que demanen i l’únic que proposen les jugadores són unes condicions dignes en relació al món laboral. Ningú s’ha pres seriosament els avisos que es donaven, i el que s’hauria hagut de resoldre fa temps esclata ara. Esclar que no tots els clubs tenen els mateixos ingressos i sento com alguns comenten que això serà el fracàs del futbol femení.

Ara podré semblar molt radical, però els clubs que no arribin a aquests ingressos mínims no haurien de poder jugar a Primera i, si aposten tant pel futbol femení, que busquin solucions per generar-los, perquè les jugadores ho valen. Fins ara havíeu jugat amb la por que no cobrarien a final de mes o que podríeu fer-les fora del club, però això s’ha acabat. Només cal que us poseu d’acord. Teniu les eines suficients per generar el que es demana i, si fem les coses bé entre tots i aprofitant que el futbol femení està creixent, serà el moment perfecte per donar suport a les jugadores. Tots els que fins ara dèieu que apostàveu i crèieu en el futbol femení, heu de demostrar que no anàveu només de boca, que ho dèieu sincerament. Us estem esperant. Em sap greu dir-vos que ara juguen elles i que aquest partit no el perdran, perquè d’un conveni col·lectiu amb uns drets bàsics només en pot sortir una cosa bona.

stats