Esports 27/08/2017

L'Argentina naufraga contra Sud-àfrica a Salta (23-41)

Els Springboks atropellen una Argentina esgotada i sense imaginació

Ferran Vital

Els Pumas van perdre ahir a la nit el seu segon partit del Rugby Championship –el Quatre Nacions de l'hemisferi sud– per un contundent 23-41 contra els Springboks sud-africans –que ahir estrenaven una cridanera segona equipació– en el partit disputat a Salta, ciutat de l'interior del país.

Els argentins, que volien refer-se de la derrota patida la setmana passada a Sud-àfrica, van començar el partit amb una intensitat molt elevada, que sovint es traduïa en infraccions del reglament que el xutador sud-africà Elton Jantjies passava entre pals sense dificultats. Amb tot, els primers minuts del partit van ser prou igualats, amb un assaig per banda abans de la primera mitja hora de joc.

Però l'expulsió temporal de l'etern capità argentí Leguizamón a la vora del descans va permetre als Springboks aprofitar la seva superioritat numèrica per anotar un assaig de la mà de Jantjies i anar-se'n al descans amb un 10-17.

Els Pumas, amb més cor que cap, van intentar remuntar el partit durant els primers minuts del segon temps, però xocaven un cop i un altre contra el mur defensiu dels Springboks, cosa que provocava una certa desesperació en l'equip argentí. Precisament quan semblava que l'Argentina podia capgirar el partit gràcies a un assaig del centre Matías Orlando, els Pumas van quedar-se en inferioritat numèrica per culpa de l'expulsió del segona línia Tomás Lavanini.

Sud-àfrica no va desaprofitar la superioritat numèrica per imposar la seva llei a la gespa i van anotar dos assajos més que els serveixen per sumar un punt 'bonus' ofensiu i deixar el marcador en el 23-41 final.

Amb aquesta segona victòria els sud-africans passen a liderar el Quatre Nacions, gràcies a la diferència de punts anotada en els dos partits contra els sud-americans, i li serveix al jove conjunt dels Springboks per agafar confiança de cara als decisius partits a Austràlia i a Nova Zelanda de les dues pròximes jornades.