PREMIER LEAGUE
Esports 14/02/2016

Arsenal i Tottenham escalfen la Premier en una jornada espectacular

Un gol de Welbeck permet a l'Arsenal derrotar el líder, el Leicester, en el darrer segon

T. P.
Welbeck, celebrant el gol del triomf de l'Arsenal

BarcelonaUn gol en el darrer segon del partit de Danny Welbeck, jugador que feia mesos que no podria jugar per lesió, ha permès a l’Arsenal derrotar el líder de la Premier League, el sorprenent Leicester, en un partit elèctric a l’Emirates Stadium (2-1).

L’equip de Claudio Ranieri, club que mai ha guanyat la lliga i amb un dels pressupostos més modestos de la lliga, ha donat la sorpresa en fer el 0-1 gràcies al 19è gol a la lliga de Vardy, de penal. Els visitants han jugat un primer temps amb caràcter guanyador. El migcampista francès N’Golo Kanté ha guanyat tots els duels dividits, cosa que ha generat frustració entre els locals. Si guanyava, el Leicester s’escapava en la primera posició de la Premier League amb un coixí de 8 punts, però a la segona part el rival del Barça a la Champions ha reaccionat després de la vermella al visitant Simpson (54’). Walcott, als 71 minuts, i Welbeck, als 94, han certificat el triomf dels ‘gunners’, segon classificat ara mateix a dos punts del Leicester.

L’Arsenal però, no ocupa la segona posició per la diferència de gols, ja que unes hores més tard, el seu etern enemic, el Tottenham Hotspur, ha guanyat al camp del Manchester City per 1-2, posant-se a dos punts del Leicester i deixant els homes de Manuel Pellegrini molt tocats, a sis punts del liderat i quatre dels dos clubs del nord de Londres. Després d’un primer temps dominat pel City, el Tottenham ha fet el 0-1 gràcies a un penal molt protestat per suposades mans de Bony. Harry Kane no ha fallat marcant el 0-1, però el jove davanter nigerià Iheanacho ha empatat als 74 minuts després d’una bona jugada col·lectiva dels citizens. Als 83 minuts, una errada en la sortida de pilota del Manchester City l'ha aprofitada Erikssen per fer el 1-2 definitiu per als homes de Mauricio Pochettino. El Tottenham, que no guanya la lliga des de la temporada 1960-61, s’il·lusiona ara amb un títol que seria històric.

A l’altre partit del dia, el Liverpool s'ha cruspit per 0-6 un Aston Villa destinat al descens.