Ciclisme
Esports 08/06/2012

Arthur Vichot (FDJ) remata l'escapada en el primer dia de muntanya del Dauphiné

Hi ha hagut moviments entre Bradley Wiggins i Cadel Evans, que es mantenen a la mateixa distància abans de l'etapa reina de Morzine

Albert Rabadan
1 min
Arthur Vichot (dreta) s'ha imposat en la cinquena etapa del Dauphiné

BarcelonaEl prometedor francès Arthur Vichot (FDJ) ha estat el més fort sense discussió de la cinquena etapa del critèrium de Dauphiné acabada a Rumilly. El jove, que amb aquest ha sumat el quart triomf de la seva carrera, ha arribat en solitari després d'atacar els companys que s'han jugat el triomf, entre els quals hi havia el català Alberto Losada (Katiuixa).

La primera etapa de muntanya d'aquest Dauphiné tenia un port de primera categoria (Grand Colombier), però el que ha protagonitzat els moviments entre els favorits ha estat el descens de Richemond (segona), en què un grup amb Cadel Evans i Vincenzo Nibali ha aconseguit agafar fins a un minut de distància amb el pilot on hi anava el líder, Bradley Wiggins.

Sky, amb el treball de grans corredors com Richie Porte, Chris Froome o Michael Rogers ha demostrat la seva fortalesa en la persecució, tot i que el mateix Wiggins en persona ha estat qui ha volgut fer un cop d'autoritat atrapant-los en solitari. Després hi ha hagut diversos moviments tàctics amb ciclistes forts com Kaixetxkin o Luis León Sánchez, però no han pogut evitar que els escapats arribessin destacats a meta.

stats