Waterpolo femení
Esports 07/04/2016

L'Astrapool Sabadell, principal favorit per guanyar la Copa de la Reina de waterpolo

Les sabadellenques, que s'han endut les últimes 8 edicions de la competició, buscaran novament el trofeu davant de la seva afició

Joan Aureli Raich
2 min
Jugadores en el sorteig que va determinar el emparellaments de la copa

BarcelonaLa piscina Carles Ibars de Sabadel acull a partir de demà divendres la Copa de la Reina de waterpolo. L'Astrapool CN Sabadell, que aquest any celebra el seu centenari, organitza la final i serà el rival a batre. L'equip entrenat per Nani Guiu i Jorge Millán sembla destinat a guanyar el novè trofeu consecutiu. És lider invicte de la Divisió d'Honor després de catorze jornades i té unes estadístiques fulminants: de mitjana anota 25 gols cada jornada i només en rep 5. Les sabadellenques són les grans dominadores del waterpolo espanyol. A més de les ja citades 8 copes consecutives, també han guanyat 8 de les últimes 9 lligues.

El seu primer rival és el CN Mediterrani, únic equip que li ha pres una lliga en els últims temps (2010) i l'altre equip català que ha guanyat la competició. El partit es juga divendres a partir de les 18:30h. L'equip del barri de Sants (Barcelona) buscarà la sorpresa intentant oblidar l'únic precedent de la temporada, el partit de lliga en què les sabadellenques es van endur la victòria a domicili amb un contundent 9 a 23. Aquesta eliminatòria és l'única que enfronta a dos equips catalans.

Més catalans a semifinals?

Abans del duel entre el Sabadell i el Mediterrani, hi haurà més partits. El partit inaugural serà divendres a les 15:00h i enfrontarà al CN Madrid Moscardó i al CN Rubí. El resultat positiu que les vallesanes van obtenir en el partit de lliga (13-8) les fa favorites en aquest primer xoc de la competició.

Dues hores més tard (17:00) entra en escena l'únic equip que sembla poder fer ombra al CN Sabadell, el La Sirena CN Mataró. S'enfrontaran contra l'EW Zaragoza en un duel que, a priori, no ha de presentar complicacions per les catalanes. Les maresmenques han guanyat amb claredat els dos partits de lliga contra les aragoneses (23-8 a casa i 5-21 a Saragossa). Les jugadores entrenades per Florin Bonca han perdut només un partit a la Divisió d'Honor, precisament contra el conjunt sabadellenc (5-13). Les mataronines competiran pensant en la Final Four de la Copa LEN (segona competició a nivell europeu) de la qual són amfitriones la propera setmana.

La jornada de quarts es tanca amb el duel que enfronta el CN Sant Andreu i el CW Dos Hermanas. Novament el pronòstic és favorable a les catalanes que s'han endut la victòria en els dos partits de lliga que les han enfrontat. En el primer enfrontament, disputat a la piscina sevillana, el resultat final va ser un ajustat 9 a 11 mentre que a Barcelona les andreuenques van obtenir un resultat molt més clar, van guanyar per 18 a 5.

stats