Atletisme
Esports 21/08/2015

Els Mundials de Pequín tindran deu atletes de parla catalana

Cinc catalans, tres valencians i dos mallorquins competiran en les diferents disciplines en busca de medalles i de registres que els permetin ser als propers JJOO de Rio

Ara
1 min
Carles Castillejo

BarcelonaAquest dissabte a la matinada (1.35 h, hora catalana) començaran a Pequín els XV Mundials d'Atletisme, un seguit de proves en què prendran part un total de 1.936 atletes (1.043 homes i 893 dones), entre els quals hi haurà una minoria, un total de deu atletes, que intentaran tenyir aquestes proves de parla catalana.

El barceloní Carles Castillejo competirà en la marató que es disputarà aquest dissabte (1.35 h), la primera gran prova en què, a més, Catalunya té opcions de medalla. Per veure els següents esportistes de parla catalana, farà falta esperar fins a la matinada de dimecres, quan la barcelonina Laura Redondo (3.30 h), el castellonenc Pablo Torrijos (4 h) i la banyolina Esther Guerrero (4.25 h) intentaran buscar una plaça per a les finals de les diferents disciplines en què competeixen: llançament de martell, triple salt i 800 metres, respectivament.

La matinada del dijous 27 serà el moment de quatre esportistes més. En primer lloc, a les 4.35 h, el corredor de 1.500 de Palamós Adel Mechaal intentarà obtenir un lloc per a les semifinals del divendres 28. En la mateixa prova i pel mateix objectiu competirà el balear David Bustos. A les 5.15 h del mateix dia, la mallorquina Caridad Jerez provarà de classificar-se per a les semifinals, també el divendres 28. El mateix dia podria disputar una hipotètica final, en cas de d'accedir-hi.

El 28 d'agost, la corredora mataronina Raquel González, de 20 km marxa, buscarà a les 2.30 h una medalla en la seva competició talismà. Finalment, l'alacantí Jorge Ureña competirà l'endemà, el dissabte 29, en la prova de decatló (12.20 h).

stats