Atletisme

Mor als 18 anys David Pérez Bruque, promesa de l'atletisme català

Era especialista en proves de velocitat com els 400 metres llisos i els 400 metres tanques

ARA
1 min
David Pérez Bruque competint en una prova en pista coberta.

BarcelonaL'atletisme català està de dol aquest dilluns per la mort, a causa d'una leucèmia, de David Pérez Bruque, un atleta de 18 anys que n'havia de fer 19 el mes que ve. La Federació Catalana d'Atletisme ha anunciat la mala notícia i ha mostrat les condolences a la família d'aquest velocista, membre del Club Atlètic de Manresa. Raúl Chapado, president de l'atletisme espanyol, també ha enviat el seu afecte als éssers estimats de Pérez Bruque. "Com a bon velocista, ha marxat de pressa, discret i silenciosament", ha publicat el seu club.

Pérez Bruque pertanyia a l'Atlètic de Manresa, en què deixa dos rècords, i era una de les promeses espanyoles en les proves de velocitat i de tanques. De fet, l'any 2022 va arribar a formar part de l'equip espanyol a l'Europeu sub-18 de Jerusalem i va acabar quart en la final de 400 metres tanques amb els obstacles de 84 centímetres, en què va marcar un temps de 51,97 segons que el va deixar a només dues dècimes del podi.

El 2020 Pérez Bruque va ser subcampió d'Espanya sub-16 de 300 metres tanques i l'any següent va competir tant en proves combinades com en 400 metres tanques, on va arribar a ser subcampió estatal sub-18 en pista coberta. El 2023 va competir al Campionat d'Espanya sub-20 a Sabadell, on va ser subcampió de 400 metres llisos, una prova en la qual va arribar a millorar la seva marca fins a 48,26 segons. En els últims mesos se li havia diagnosticat una leucèmia de la qual no s'ha recuperat.

stats