MUNDIAL DE CLUBS
Esports 05/12/2012

El Mundial de Clubs es posa en marxa amb accent català i la nova tecnologia de línia de gol

Tres catalans treballen a l'Auckland City de Nova Zelanda, que inaugura la competició contra el Sanfrecce japonès

T. P.
2 min
Manel Exposito, Ramon Tribulietx i Ivan Velicevich, de l'Auckland

BarcelonaLa novena edició del Mundial de Clubs arrenca al Japó aquest dijous amb el Chelsea anglès i el Corinthians brasiler com a favorits en l'enèsim duel entre Europa i Sud-amèrica. El Monterrey mexicà pot ser el tapat per trencar tots els precedents d'una competició que sempre ha estat un mà a mà entre el vell i el nou continent, amb tres equips brasilers guanyant les tres primeres edicions del torneig, i cinc victòries europees després, dues del Barça.

Els altres equips participants són l'Hiroshima japonès local, que s'enfrontarà a l'Auckland neozelandès com a campió d'Oceania en el partit inaugural, l'Ulsan Hyundai sud-coreà com a campió asiàtic i l'Al Ahly egipci com a campió africà. Precisament en el partit inaugural (11.45 hora catalana) es parlarà català, ja que el tècnic de l'Auckland City és el barceloní Ramon Tribulietx, que ha fitxat el davanter osonenc Manel Expósito i el lleidetà Albert Riera. Aquests catalans, campions d'Oceania després de derrotar el campió de Tahití, intentaran superar la fase prèvia que ja van jugar fa un any sense sort. Els altres catalans del Mundial són al Chelsea, on juga Oriol Romeu, i el metge, Paco Biosca.

Tribulietx va tenir un primer contacte amb Nova Zelanda quan va jugar-hi després d’acabar els estudis d’INEFC. Exjugador del Sant Andreu i el Figueres, va tornar a Nova Zelanda el 2009 per fitxar per l’Auckland. Amb aquest equip ha guanyat dues Champions –2011 i 2012– amb un estil de joc que busca imitar el Barça.

El Mundial de Clubs serà el banc de proves per a la utilització la tecnologia de la línia de gol per determinar si la pilota ha entrat o no a la porteria i evitar així la polèmica dels gols 'fantasmes'. La pilota tindrà un xip i es comprovarà amb l'ull de falcó, la càmera que tan es fa servir en el tennis.

La gran final es disputarà el diumenge 16 de desembre a l'escenari habitual de l'estadi de Yokohama, testimoni de la final del Mundial de Corea-Japó el 2002.

Calendari:

- 6 desembre. Eliminatòria prèvia per quarts de final.

1: Sanfrecce Hiroshima (JAP) - Auckland (NZ). Yokohama.

- 9 desembre. Quarts de final

2: Ulsan Hyundai (KOR) - CF Monterrey (MEX). Toyota

3: Guanyador del Partit 1 contra Al-Ahly (EGY). Toyota

- 12 desembre. Partit pel cinquè lloc.

4. Perdedor del partit 2 contra perdedor partit 3. Toyota

- Semifinals:

5. Guanyador partit 3 - Corinthians (BRA). Toyota

- 13 desembre. Semifinals:

6: Guanyador partit 2 - Chelsea (ENG). Yokohama

- 16 desembre. Partit pel tercer lloc.

7. Perdedor partit 5 - perdedor partit 6.

- Final:

8. Guanyador partit 5 - guanyador partit 6. Yokohama

stats