BARÇA
Esports 16/12/2013

L'Audiència Nacional investigarà el contracte de Neymar després de la denúncia d'un soci

El jutge Ruz demanarà la documentació del contracte del jugador al club

Ara
2 min
Sandro Rosell, durant la presentació de l'acord de patrocini amb Intel / MIGUEL RUIZ / FCB

BarcelonaL'Audiència Nacional demanarà al Barça la documentació dels contractes de Neymar. L'origen del cas és la denúncia contra el president Sandro Rosell presentada pel soci Jordi Cases per apropiació indeguda en el fitxatge de Neymar. El fiscal José Perals ha demanat al jutge Pablo Ruz, instructor del"cas Gürtel", que demani la documentació i aquest ho autoritzarà, segons ha pogut saber el diari ARA. Aquest és el pas previ per decidir si admet a tràmit la querella interposada contra el president del Sandro Rosell per Jordi Cases. El contracte de Neymar té una clàusula de confidencialitat però Perals necessitarà la documentació per decidir si s'admet la denúncia. Perals també ha demanat la memòria econòmica del club dels darrers tres exercicis.

El soci del Barça i membre de la plataforma Go Barça Jordi Cases va presentar aquesta denúncia contra Sandro Rosell davant l'Audiència Nacional per "apropiació indeguda en la modalitat de distracció de diners" pel fitxatge de Neymar. El Barcelona considera que la querella és "infundada i temerària", ja que "afecta la imatge i la credibilitat del club". Consultat per l'ARA, el denunciant acusa el president blaugrana d'una "apropiació indeguda" de 40 milions d'euros presumptament comesa en el traspàs del jugador brasiler. Una font del club català consultada per aquest mateix mitjà va informar que "tota la informació es lliuraria davant l'autoritat judicial competent" sempre que fos reclamada, encara que de moment des de l'entitat no es té constància que la demanda hagi estat considerada.

L'operació es va produir l'estiu passat. El traspàs es va tancar en 57.100.000 d'euros, 17 van correspondre als drets federatius del futbolista i 40 milions, a un pagament a la societat N&N (Neymar i Neymar), propietat del pare i del jugador, que tenia els drets de negociació de l'operació.

Perals considera necessaris aquests documents "amb caràcter prèvi a resoldre sobre l'admissió a tràmit de la querella és precís investigar si els extrems al·legats pel querellant són certs i no s'ha facilitat aquesta informació pel president del F. C. BArcelona, a la Junta Directiva, als socis a través de l'Assamblea General o mitjançant qualsevol altre mètode de comunicació".

stats