BARÇA
Esports 03/09/2020

Els Mossos d'Esquadra acusen el Barça de corrupció pel cas "Barçagate"

Així ho van comunicar al jutjat que porta aquest cas després de la denúncia d'uns socis

T.p.
2 min
01. Koeman en el seu primer dia de feina.   02. Bartomeu, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaSegons va informar el diari ‘El Mundo’, els Mossos d’Esquadra han arribat a la conclusió que existeixen evidències de corrupció en el cas ‘Barçagate’. Els Mossos, que van visitar les oficines del club el passat juliol per demanar documentació, així ho han informat al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, en un informe molt dur on afirmen que existeixen proves per sospitar de delictes de corrupció i irregularitats econòmiques, com pagar un sobrepreu del 600% o fingir acomiadaments per no pagar indemnitzacions. La jutgessa que investiga el cas haurà de decidir si aquests actes tenien com objecte el benefici econòmic, individual o col·lectiu, d’alguna part, de directius o treballadors del club. A més, haurà de decidir si cita a declarar els responsables del club

Segons l'informe policial, la directiva podria haver comès un presumpte delicte d'administració deslleial i tràfic dels negocis. A més, afegeixen que l'auditoria encarregada pel club no és concloent, doncs l'encarregava una part interessada, referint-se així a l'informe encarregat per la directiva a Price Waterhouse Coopers. El Barça de fet, explica que no ha pogut accedir a aquest informe dels Mossos doncs el cas està sota secret de sumari, limitant-se a recordar que aquesta auditoria externa no va concloure que es pogués parlar de corrupció.

En el seu informe, els Mossos exposen que "el patrimoni del club, amb aquests pagaments propers al milió d'euros, a un preu que podria estar molt allunyat de mercat, s'hauria vist afectat en benefici de diferents persones, fraccionant fraudulentament els contractes i factures, per evitar la supervisió per part de l'òrgan de control del club", segons publica el diari 'El Mundo'.

La policia catalana considera que hi ha possibles "delictes d'administració deslleial i de corrupció entre particulars" si es confirmés la veracitat del contingut de les denúncies, la primera de les quals va ser interposada per 'Dignitat Blaugrana', un grup de socis del Barça. L'escrit de la policia catalana també diu que "els fets podrien tenir cabuda en l'anomenada corrupció dels negocis" i recomanen aprofundir en les relacions professionals i contractuals amb la intenció "de trobar un possible benefici econòmic o d'altre tipus per algun dels directius o col·laboradors de les entitats relacionades amb l'assumpte".

El cas es va originar després de la informació de la cadena SER sobre contractes fraccionats per evitar la comissió de control del club, que es destinaven a contractar empreses que havien de monitoritzar les xarxes socials, però també van crear continguts ofensius amb opositors o futbolistes. El 14 d’abril, un grup de vuit socis va presentar una denuncia contra la directiva. El cost de la contractació hauria sigut d’1 milió d’euros anual, que s’hauria trossejat en factures inferiors als 200.000 euros per no haver de passar per l’aprovació de la junta directiva. A causa d’aquest cas, la compliance officer del club, Noelia Romero va ser acomiadada i sis directius de club van dimitir .

stats