BARÇA
Esports 13/02/2015

El Barça recorda amb un comunicat que "Bartomeu va demanar risc zero" en el cas de Neymar

El club insisteix en defensar que l'actual president no va participar a les negociacions amb el pare del jugador

Ara
1 min
Josep Maria Bartomeu, entrant a l'Audiència Nacional / PACO CAMPOS / EFE

BarcelonaEl Barça ha publicat un comunicat per explicar com ha anat la declaració del president Josep Maria Bartomeu, davant l’Audiència Nacional, contestant a les preguntes del jutge, del fiscal, de l’advocat de l’Estat, de l’advocat del Club i del seu advocat defensor en el cas relacionat amb el fitxatge de Neymar.

Segons el comunicat del club, "Josep Maria Bartomeu ha explicat al jutge Ruz que en el fitxatge del jugador Neymar Jr., Sandro Rosell, d’acord amb el seu millor coneixement del mercat futbolístic brasiler, va liderar, en nom del Club, les negociacions amb el pare del jugador. El president Bartomeu –aleshores vicepresident esportiu– ha declarat que no va intervenir en la negociació amb el pare del jugador. Així mateix, ha detallat que, un cop conclosa la negociació, va rebre els contractes preparats pel Club i els va subscriure, sense advertir cap àrea de risc fiscal". Bartomeu ha afegit que tant ell co Rosell en el seu dia "van donar ordres de tributar la contractació d’acord amb els criteris dels assessors fiscals del Club en cada moment".

Amb motiu del procés iniciat per l’Audiència Nacional, el ja president Bartomeu va demanar un estudi del conjunt dels contractes del fitxatge, "amb instruccions de màxima prudència i risc zero" segons ha explicat. L’estudi va aconsellar una regularització tributària que es va fer efectiva el mes de febrer del 2014. Segons el club, "a dia d’avui, les quantitats ingressades pel FC Barcelona a Hisenda superen el que s’exigeix en qualsevol interpretació tributària".

El comunicat acaba afirmant que "el Club confia i espera que aquestes declaracions contribueixin a posar en relleu la manera correcta de procedir l’Entitat en aquest assumpte".

stats