BARÇA
Esports 10/09/2019

El Barça celebra el centenari de la seva primera ofrena de la Diada, el 1919

Va ser amb Joan Gamper ocupant la presidència

T.p.
1 min
El Barça celebra el centenari de la seva primera ofrena de la diada, el 1918

BarcelonaEl Barça celebrarà aquesta Diada el centenari de la primera participació del club en l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova. L’11 de novembre del 1918 el Barça va donar públicament suport a la iniciativa de la Mancomunitat i dels ajuntaments controlats per la Lliga Regionalista de Catalunya d'impulsar una campanya a favor de l’autonomia catalana. Amb Joan Gamper de president, el Barça va fer un primer pas com a actor polític.

El procés d’identificació del Barça amb la reivindicació catalanista ja era imparable, el 1919. El 26 de juny del 1919 va prendre possessió del càrrec la junta directiva encapçalada per Ricard Graells, i aquell setembre el Barça va commemorar per primera vegada a la seva història la Diada Nacional de Catalunya dipositant una ofrena floral al monument a Rafael Casanova, un acte insòlit en aquella època per a una entitat futbolística. De fet, aquell Onze de Setembre el Barça va ser l’únic club esportiu català, llevat del Club Muntanyenc, que va celebrar la Diada, un ritual aleshores relativament recent, ja que les primeres ofrenes florals al monument de Rafael Casanova es remunten a l’any 1894.

Aquest any la comitiva blaugrana estarà encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, acompanyat pel vicepresident primer, Jordi Cardoner, el vicepresident Jordi Moix i altres directius, així com els jugadors Gerard Piqué i Vicky Losada.

stats