BARÇA
Esports 16/05/2018

Un Barça cada cop més car

Amb Griezmann i Lenglet a la porta d’entrada, el club necessita renovar Busquets i Umtiti abans

i
Toni Padilla
3 min
Un Barça cada cop més car

BarcelonaEl Barça viu atrapat en un cercle viciós del qual no pot sortir: cada cop que toca renovar els seus millors jugadors, toca millorar el sou. I la massa salarial creix tant, que condiciona la política econòmica o força a vendre algun jugador. “No volem perdre els millors jugadors, però tampoc pots anar pagant cada cop més. Toca negociar, trobar acords... però costa molt”, diuen des del club, on ara les negociacions clau són amb Sergio Busquets i Samuel Umtiti. Al Barça s’espera un estiu en què hi haurà més feina per vendre i renovar que no pas per fitxar, ja que la feina feta durant els últims mesos per tenir lligat Antoine Griezmann permet arribar sense nervis al pròxim mercat. “Bona part de la feina està feta”, diuen des del club, on també s’espera el migcampista brasiler Arthur.

El Barça, però, sí que vendrà jugadors, ja que escoltarà ofertes per homes com Aleix Vidal, André Gomes i Denis Suárez. I, sobretot, haurà de tancar dues renovacions importants, les de Samuel Umtiti i Sergio Busquets. El cas del defensa francès segueix sense avançar del tot, i les negociacions fa mesos que duren. El central vol passar a tenir un sou propi de les estrelles del primer equip, ja que considera que un central titular a la selecció i el Barça s’ho mereix. A les oficines no s’ha fet gaire cas de l’interès de clubs com el Manchester United, en considerar que es tracta d’una estratègia de l’agent del jugador per reforçar la seva posició, però hi ha cert neguit, ja que cal millorar una clàusula de rescissió que va quedar obsoleta a l’estiu, que ara és de 60 milions d’euros. Una xifra que ja s’està pagant per defenses centrals. Però per poder millorar la clàusula cal tancar un nou contracte, amb un nou sou. I la millora que demana el francès és massa gran per als càlculs del director general, Òscar Grau, que també es troba amb el mateix problema amb un Sergio Busquets que no vol marxar del Barça però que vol estar entre els jugadors més ben pagats de la plantilla, especialment després de veure com fa un any va marxar un dels tres jugadors més ben pagats, Neymar, i aquest estiu marxarà un altre jugador amb un sou superior, Andrés Iniesta. Busquets va renovar el 2016, quan va firmar un contracte fins al 2021 amb opció a ser ampliat dues temporades, però vol una millora de sou ara que han arribat jugadors com Coutinho i està previst que aterri Griezmann.

Lenglet, a la porta d’entrada

En espera de veure com evoluciona la negociació amb Umtiti, el Barça confia poder fitxar un altre defensa francès, Clément Lenglet. Als 22 anys, Lenglet va ser descobert per Monchi, que el va fitxar per al Sevilla. I ara veu amb bons ulls un fitxatge pel Barça, tot i que sap que li tocaria ser suplent, per darrere de Piqué i Umtiti. Al Barça es considera que és el moment ideal per fitxar-lo, ja que en cas d’esperar podria pujar molt el preu, però, en cas de poder tancar aquesta operació -la setmana vinent estan previstes reunions-, el Barça s’asseguraria també tenir un relleu per a Umtiti en cas que les negociacions es trenquessin i l’excentral del Lió acabés marxant. Si Umtiti es queda, tal com confien les dues parts, tot i no estar d’acord sobre quin hauria de ser el sou, amb Lenglet també es reforçaria una defensa en què Piqué passa dels 30 anys; Vermaelen, amb 33 anys, pateix moltes lesions, i hi ha dubtes amb el colombià Yerry Mina.

La principal feina, però, serà vendre jugadors amb poc pes, en part també per fer espais als jugadors del filial que Ernesto Valverde vol al primer equip. Una manera de confiar en La Masia i, de pas, aconseguir que el Barça no sigui tan car.

stats