Barça
Esports 05/10/2021

El Barça desvela la gestió "de ciència-ficció" de Bartomeu

El club fa pública aquest dimecres la 'due diligence', en què s'informarà de les irregularitats de l'anterior directiva

2 min
Eduard Romeu, a l'assemblea del Barça.

Barcelona"La gent ha de conèixer el desastre que ens hem trobat. Hi ha algunes coses que són de ciència-ficció". La frase correspon a Eduard Romeu, actual vicepresident del Barça, parlant sobre la due diligence en una entrevista a RAC1. Gairebé set mesos després de fer-se càrrec del club, els actuals directius posaran els punts sobre les is a la gestió de l'expresident Josep Maria Bartomeu, sobretot des del punt de vista econòmic.

Serà el mateix Romeu qui donarà explicacions, acompanyat del CEO del club, Ferran Reverter, en una compareixença de premsa que es preveu llarga, convocada al Camp Nou per a aquest dimecres al migdia. "El que no farem serà tapar res a ningú. Farem pública la due diligence i serà el soci compromissari qui marcarà la línia a seguir", apuntava fa unes setmanes Romeu.

La intenció de la nova junta, ara presidida per Joan Laporta, no és fer una acció de responsabilitat conjunta contra l'anterior directiva, sinó actuar únicament en aquells punts que siguin presumptament delictius. Un cop presentada la due diligence, seran els compromissaris, el dissabte 16 d'octubre, els que acabaran votant si cal anar més enllà i portar el cas als tribunals.

A pany i forrellat

Fins ara la directiva de Laporta no ha volgut desvelar gaires detalls, més enllà d'anticipar que s'han trobat irregularitats greus en la gestió anterior. Dilluns la cúpula del club va donar quatre pinzellades de la due diligence al mig miler de treballadors que té el Barça, tot i que no van aprofundir en el fons de la qüestió, i van emplaçar tothom a escoltar les explicacions d'aquest dimecres.

En paral·lel, també es farà la tradicional presentació dels comptes de la temporada anterior i es detallarà el pressupost per al curs que acaba de començar. La temporada passada, en què Laporta va agafar les regnes del club a mitjans de març, es va acabar tancant amb unes pèrdues de 481 milions. En canvi, per a aquest any s'esperen uns 5 milions de beneficis.

stats